București, un oraș cu foarte multe oportunități educaționale

Date:

Share post:

București este și orașul studenților, datorită faptului că aici găsim cele mai importante centre universitare din țară. Astăzi vom vorbi despre Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, una dintre instituțiile de învățământ care pregătește specialiști pentru sectorul economic care a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani.

Într-o țară în care, aparent, sunt mulți tineri care optează pentru Drept, Management sau Marketing, poate părea ciudat ca cineva să dorească să lucreze în agricultură și să mai vrea să și studieze în acest domeniu. Nu spun că alegerile nominalizate mai sus sunt greșite, doar că este important ca, atunci când se face opțiunea pentru o facultate, să se țină cont și de nevoia existentă pe piața muncii.

Tinerii care își doresc cu adevărat să dezvolte o carieră de succes își aleg parcursul educațional astfel încât să-i ajute să evolueze. Iar oferta educațională pe care o găsim la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București a fost gândită tocmai în acest sens. Instituția are o tradiție de peste 165 de ani în învățământul agronomic.

O să vă întrebați ce caută un material despre agricultură într-un proiect despre promovarea Bucureștiului. Nu este un articol despre agricultură, ci unul care reliefează faptul că Bucureștiul chiar este orașul studenților, iar Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București este una dintre instituțiile de învățământ superior cu tradiție. Instiruția este parte importantă din acest oraș și contribuie la dezvoltarea sa.

Și cum poveștile oamenilor sunt cele care pot scoate în evidență cel mai bine anumite realități, am ales să vă prezint această universitate din perspectiva unui absolvent. Nu vom da cifre, nici programe de studiu. Pur și simplu, vom prezenta povestea unei persoane care a studiat aici.

A fost o decizie conștientă

În București, vin tineri din toată țara pentru a studia.

Mădălina Lazăr a absolvit în urmă cu trei ani cursurile Facultății de Horticultură din cadrul acestei universități, iar acum urmează și un program de master. Între timp a început să lucreze, îmbinând astfel perfect pregătirea practică și teotetică.

Mădălina s-a născut într-o familie care, după 1989, a investit în zootehnie, părinții ei având o micro-fermă de vaci. Inițial, când s-a pus problema alegerii parcursului educațional, a luat în calcul mai multe variante, dar niciuna nu includea această universitate. Nu-și dorea să lucreze în același domeniu ca și părinții ei.

Colegii mei de liceu erau împărțiți între Drept, Medicină și ASE. Cei mai mulți mizau pe ASE pentru că li se părea că astfel vor avea mai multe oportunități. În plus, se gândeau că este mai simplu să studiezi la ASE. Trebuie să recunosc că fiecare dintre aceste opțiuni mi se părea și mie destul de atrăgătoare, doar că simțeam că nu acolo este locul meu. Inițial, m-am concentrat pe examenul de Bacalaureat, eram la profilul Matematică- Informatică și examenul este mai dificil decât în cazul celor care urmează un profil umanist. Ceea ce știam sigur era că voi opta pentru un centru universitar din București. Mi-a plăcut Bucureștiul dintotdeauna. Când eram copil abia așteptam vacanțele pentru a putea veni la mătușa mea la București. Îmi aduc aminte că eram foarte fericită când mergeam în Parcul Cișmigiu. Și astăzi, când vreau să mă relaxez, tot acolo mă duc. Îmi place foarte mult și Calea Victoriei. Nu același lucru pot spune despre Centrul Vechi, care mi se pare mult prea încărcat, mult prea gălăgios. Eu prefer Bucureștiul mai liniștit, cu arhitectură superbă și alei pe care te poți plimbă în voie”, povestește tânăra.

Madălina Lazăr continuă să se specializeze, dorind ca într-o zi să poată produce propriul ei vin.

A început să-și pună serios problema de a urma o facultate în domeniul agricol în ultimul an de liceu. „N-am primit prea multe încurajări, mulți compătimindu-mă că îmi voi petrece patru ani din viață pe băncile facultății și că, după, nu voi avea nicio oportunitate de job. N-am ținut cont de părerile cârcotașilor, așa că am ales să urmez cursurile Facultății de Horticultură. A fost o decizie conștientă, asumată. M-am gândit că nu vreau doar o diplomă, vreau să am o profesie, vreau să am o calificare foarte exactă. Așa că astăzi, după absolvire, sunt inginer horticol”, povestește Mădălina.

Odată ce a fost admisă ca studentă în cadrul acestei universități, Mădălina a trebuit să se mute la București. Așa a descoperit oportunitățile pe care ți le deschide acest oraș. A lucrat foarte mult în timpul facultății, deoarece și-a dorit să capete cât mai multă experiență. Iar joburile pe care le-a avut au legătură și cu domeniul de studiu.

Astăzi, în ciuda cârcotașilor care îi spuneau că, după facultate, va trebui să meargă „la țară” pentru a lucra, Mădălina muncește tot în București. Activează în cadrul unei mari companii de vinuri care face exporturi în toată lumea. În paralel, continuă să se pregătească pentru că își dorește să se specializeze, astfel încât într-o zi să poată produce propriul ei vin.

Pentru tinerii care vin să studieze la București, acest oraș este poarta către viață. Oferta educațională de care dispune Capitala este una generoasă, comparabilă cu cele existente și în alte orașe mari din Europa. Faptul că la noi se face un învățământ de calitate este dovedit și de rezultatele pe care absolvenții unor facultăți cu tradiție le obțin în profesie. Iar Bucureștiul chiar este un centru universitar important.

Autor: Ștefania Enache
Foto: Corina Gheorghe
spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Foto

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Imaginile vorbesc de la sine și le vedem în articolul de azi.

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? Câteva idei … Foto

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? La această întrebare vom răspunde cu câteva sugestii de cadouri potrivite pentru fiecare dintre noi, mari și mici.

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când?

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când? La aceste trei întrebări răspundem în cele ce urmează.

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la …

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la ... Pentru a afla răspunsul la întrebare, citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.