Să ne dăm întâlnire la librărie!

Date:

Share post:

Librăriile fac parte din viața colorată a Bucureștiului, fiind acele locuri în care viața curge altfel, având un parfum de carte proaspăt scoasă din tipar amestecat cu miros de flori uscate. În perioada Sărbătorilor de Iarnă, librăriile sunt și mai animate, oferind adăpost plăcut celor plecați în goana după cadouri.

Am pornit și noi într-o astfel de aventură. Foarte aproape de Piața Romană, pe Bulevardul Gen. Gheorghe Magheru, am descoperit o librărie celebră din Capitală. Este vorba despre Librăria „Papirus”.

Librarii caută soluții pentru a veni în întâmpinarea dorințelor clienților.

Când am ajuns noi, în locație era mare agitație, clienții plimbându-se frenetic printre rafturile cu cărți. Printre ei se evidențiau mai mulți copii.

Floarea Flore, șefa de unitate, conducea „ostilitățile”, fiind în fața clienților. Atentă la tot ce se întâmpla în librărie, ea ne-a vorbit despre faptul că industria cărții continuă să se dezvolte. „Avem clienți din toate categoriile de vârstă. După cum vedeți, printre rafturi sunt de la copii de cinci ani care caută cărticele de colorat, la oameni maturi care vor să afle noutățile editoriale. Lucrez în această librărie din 1976, de 43 de ani. Pentru mine munca în librărie este ca o poveste. Noi nu vindem doar carte, avem produse de papetărie, jucării. Românii care vin la librărie caută, în principal, tot ce lansează nou editurile, de aceea este foarte important să ținem ritmul cu ceea ce vrea cititorul”, precizează librarul.

Iar în această perioadă, în care fiecare dintre noi ne gândim la un dar cât de mic pentru cei dragi, ce loc este mai plăcut ca o librărie în care în mod sigur putem găsi cadoul ideal de la Moș Crăciun.

Librăriile de astăzi nu mai sunt doar acele locuri în care domină rafturile pline cu diverse cărți. Din cauza modului în care s-au rafinat pretențiile clienților, librăriile și-au diversificat și ele oferta pentru a îmbina mai multe gusturi.

Astăzi, într-o librărie poți descoperi obiecte de artizanat, dar și diverse suveniruri preferate, în special, de turiștii care vin în București. La fel de bine, într-o librărie te poți delecta cu o ceașcă de ceai aromat în timp ce parcurgi câteva pagini din cartea pe care vrei să o cumperi. Mai mult, multe dintre librăriile din București găzduiesc adesea diverse evenimente culturale derulate într-o atmosferă intimă, la adăpostul cărților.

În rol de Moș Crăciun

Librăriile au intrat în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă.

Și cum goana după cadouri nu s-a încheiat, am luat-o la pas prin București cu gândul de a ajunge în Strada Gabroveni, la intersecția cu Bulevardul I.C. Brătianu, acolo unde funcționează Librăria Antic Ex Libris Brătianu.

Imediat ce am pătruns în această locație ne-a uimit numărul imens de cărți pe care-l găzduiește. Puse pe colecții, volumele așteptau doar să fie cumpărate. Printre ele se remarcau și alte obiecte pe care le poți oferi oricând drept cadou: agende interesante, jucării haioase, diverse accesorii etc..

Extrem de interesantă este oferta de cărți în limba engleză pe care o găsești aici. La fel de generoasă este și colecția cărților de artă, dar și cea dedicată pasionaților de bucătărie.

Librăria anticariat în care puteți găsi diverse titluri de cărți în limba engleză.

Și dacă tot am vorbit despre oferta de carte în limba engleză, nu ne vom îndepărta de zonă, pentru că pe Bulevardul I.C. Brătianu, vis a vis de Spitalul Colțea, este plasată Librăria Bookoteca.

Acest spațiu dedicat cărților în limba engleză este de fapt un anticariat imens în care sunt adunate volume la prețuri accesibile pentru orice buzunar. Oferta este una bogată și se adresează tuturor celor care vor să-și perfecționeze limba engleză, dar și cunoscătorilor pasionați să citească „greii literaturii universale” în limba lui Shakespeare. Aici poți găsi carte pentru copii, carte despre istoria lumii sau volume dedicate dezvoltării personale.

Nu s-a pierdut interesul pentru carte.

Librăria, indiferent de numele pe care îl poartă, face parte din atmosfera Bucureștiului. Multe astfel de locații care îmbină pasiunea pentru carte cu relaxarea în fața unui ceai aromat sau a unei prăjituri s-au transformat în puncte de atracție turistică. În plus, astfel de locuri găzduiesc tot mai mult în ultimul timp lansări ale unor scriitori cunoscuți în toată lumea.

Cele mai multe dintre aceste locații sunt plasate în centrul Capitalei așa că, dacă vă gândiți la o plimbare prin această zonă, nu trebuie să ratați să vă dați întâlnire la librărie cu alți pasionați de frumos.

Autor: Ștefania Enache
Foto: Corina Gheorghe
spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.