Harris Palaondas, investitorul care descoperă zilnic oportunitățile de business din București

Date:

Share post:

Bucureștiul s-a înscris de foarte mult timp pe harta preferată a investitorilor străini. Multele oportunități de business oferite de Capitala României au deschis calea proiectelor externe care au migrat către țara noastră și au scris povești de succes. În toate domeniile active la nivel local există investitori străini, dar sectorul medical pare că este printre cele preferate, reușind să atragă fonduri financiare semnificative.

Harris Palaondas, managing director al unei companii cu o prezență de peste 25 de ani pe piața din România, face parte dintr-un grup care a înființat acum 25 de ani o afacere la noi în țară. De atunci, compania activează la București, locul în care se dezvoltă etapă cu etapă.

Harris ne spune că astăzi nu se mai consideră străin în România, fiind de părere că perioada îndelungată petrecută la noi în țară i-a permis să intre în rândul localnicilor. De altfel, cunoaște foarte bine limba română, aceasta fiind cea mai mare dovadă de respect pentru țara de adopție.

Născut în Cipru, Harris Palaondas a avut de-a lungul timpului poziții de conducere în companii mari, active pe piețele din România, Ungaria, Grecia, dar și în țara sa natală.

Harris Palaondas conduce o companie activă de 25 de ani în România.

Funcțiile ocupate i-au permis să-și construiască o imagine foarte clară despre modul în care a evoluat, în timp, Bucureștiul și despre schimbările pe care orașul le-a parcurs. „Facem afaceri în România din 1994. Pe atunci condițiile nu erau unele foarte prietenoase cu investitorii străini. Dar astăzi, noi cei de la SofMedica ne considerăm localnici. Nu suntem niște străini, deoarece patrimoniul și sediul nostru sunt la București”, susține Harris.

Investitorul este de părere că Bucureștiul a avut în ultimii 25 de ani o transformare enormă din toate punctele de vedere. Se vede această transformare și în nivelul de trai al locuitorilor. „Mai este nevoie de îmbunătățirea calității infrastructurii. Mă refer la metrou, la aeroporturi. De asemenea, se impun mai multe inițiative în domeniul asistenței sociale”, arată managing directorul companiei medicale.

Bucureștiul dă tonul în afaceri

Fiind cel mai important oraș din România, dar și capitala țării, Bucureștiul este cel care dă tonul în afaceri. Iar acest lucru este știut și de investitorii străini care aleg să dezvolte business-uri în această parte a Europei.

Harris Palaondas ne spune că, din punctul său de vedere, Bucureștiul se bucură de toate atu-urile economice posibile pentru a atrage investiții străine directe. „Bucureștiul este un centru al multinaționalelor. Este un oraș care pune la dispoziția mediului economic resurse umane de calitate, bine educate. Capitala României este un loc în care viața expaților este decentă. În plus, Bucureștiul este un oraș care găzduiește foarte multe evenimente internaționale În 1994, atunci când am decis să investim în România, am văzut oportunitatea de a îmbunătăți accesul pacienților din această țară la servicii medicale inovatoare, acces care lipsea în comparație cu alte state din regiune ”, explică omul de afaceri cipriot.

Referindu-se la orașul care l-a adoptat, investitorul îl prezintă ca pe una dintre cele mai sigure capitale, în care trăiești înconjurat de clădiri istorice și în care abundă evenimentele culturale.

Cel mai mult îi plac, în Capitala României oamenii, pentru că sunt calzi și primitori. Sunt oameni educați, deschiși către nou, mulți dintre ei vorbind limba engleză, fapt ce arată că Bucureștiul este un oraș perfect integrat în peisajul internațional.

Nu-i place traficul, dar speră că lucrurile se vor îndrepta la acest capitol.

Parcul Regele Mihai I al României este unul dintre locurile preferate de Harris Palaondas .

Când vine vorba despre locurile preferate din București, Harris Palaondas, asemeni tuturor străinilor cu care am stat de vorbă, indică parcurile. În cazul său, favorit este Parcul Regele Mihai I al României, loc dominat de lacul Herăstrău.

La fel de mult îi place și Calea Victoriei, zonă care expune multe clădiri monument istoric. Și viața socială din București este pe placul lui Harris. Ieșirile la mall fac parte din modalitățile de relaxare pe care le adoptă atunci când are timp liber. De asemenea, iubește să descopere, de fiecare dată când are ocazia, oferta culinară diversă pe care restaurantele din București o dețin.

Autor: Ștefania Enache
Foto: Corina Gheorghe
spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.