Modernizarea ANAF prin introducerea de noi servicii electronice pentru mediul de afaceri

Date:

Share post:

Agenția Națională de Administrare Fiscală din România (A.N.A.F.), în calitate de Beneficiar, continuă și în acest an implementarea proiectului intitulat „Consolidarea capacității Agenției Naționale de Administrare Fiscală de a susține inițiativele de modernizare” – cod SIPOCA 604. Proiectul, demarat la 14 decembrie 2018, are o durată preconizată de 24 de luni.  

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă consolidarea capacității Agenției Naționale de Administrare Fiscală de a susține inițiativele de modernizare, prin introducerea de servicii publice electronice ce optimizează procesele decizionale orientate către mediul de afaceri, inclusiv prin implementarea unui fișier standard internațional de audit pentru toți operatorii economici, se arată într-un anunț informativ.

Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt următoarele:

  • Analiza activităților A.N.A.F. realizată, precum și bune practici în materie de administrare fiscală însușite
  • Fișierul Standard de Audit (SAF-T) implementat, reprezentând o structură standardizată a informațiilor relevante pentru controalele fiscale în vederea reducerii costului conformării pentru societăți
  • Propuneri de amendare a legislației primare și secundare privind obligația contribuabilului de a depune Fișierul Standard de Audit – formulate
  • Îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților personalului din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (nivel central și nivel local) prin derularea unor sesiuni de instruire specifice administrării fiscale.

Digitalizarea și aplicarea de standarde în colaborarea dintre administrația fiscală și contribuabili determină creșterea gradului de încredere reciprocă prin asigurarea unui nivel ridicat de transparență și predictibilitate, după cum ne transmite Biroul de presă ANAF, într-un comunicat emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

SAF-T va contribui la asigurarea echității în derularea activităților economice, precum și la îmbunătățirea conformării voluntare prin reducerea efortului ambelelor părți în ceea ce privește alocarea resurselor umane și materiale, ne transmit managerii proiectului.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este: 84,700,017.03 lei, din care:

  • valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European: 71,134,346.12 lei;
  • cofinanțarea eligibilă a Beneficiarului: 13,565,670.91 lei.

Acesta este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, menționează aceeași sursă media.

Foto: Arhiva INFO ANUNȚ

spot_img

Articole asemănătoare

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024. Acesta este subiectul pe care îl redăm în cele ce urmează.

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară. Acesta este subiectul motivațional pentru acest weekend.

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile. Despre ce este vorba mai exact în articolul care urmează azi, la Infoanunț.

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.