Un nou pas către implementarea Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași

Date:

Share post:

Reprezentanții unităților administrativ-teritoriale beneficiare ale Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM), ce urmează a fi implementat de ApaVital SA Iași, au participat marți 2iunie 2020 la o întâlnire organizată de Asociația Regională a Serviciilor de Apă Canal Iași – ARSACIS.

Participanților le-a fost prezentat proiectul, respectiv studiul de fezabilitate, indicatorii
tehnico-economici, analiza cost-beneficiu și strategia de tarifare pe următorii ani. În urma acestei întâlniri, reprezentanții UAT-urilor beneficiare ale POIM și-au dat acordul pentru implementarea Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași, urmând a emite hotărâri de consiliu local în acest sens, se arată într-un anunț informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) a fost elaborat pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare ale României, identificate în Acordul de Parteneriat 2014-2020 și în acord cu Cadrul Strategic Comun și Documentul de Poziție al serviciilor Comisiei Europene, având ca obiectiv specific creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației.
Principalele rezultate urmărite, prin promovarea investițiilor în domeniul apei și apei uzate, vizează realizarea angajamentelor ce derivă din directivele europene privind calitatea apei destinate consumului uman – serviciu public de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiții de siguranță și protecție a sănătății, extins la populația din localitățile cu peste 50 locuitori și epurarea apelor uzate – ape uzate urbane colectate și epurate (din perspectiva încărcării organice biodegradabile) pentru aglomerările cuprinse între 2.000 – 10.000 locuitori echivalenți.

Valoarea Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași se ridică la 507,3 milioane de euro. Investițile se vor realiza prin intermediul a 14 contracte de lucrări, 4 contracte de furnizare echipamente și două contracte de
servicii. Populația suplimentară care va beneficia de o mai bună alimentare cu apă va fi de peste 190 mii locuitori, iar peste 77 mii de locuitori vor beneficia de o mai bună tratare a apelor uzate.

Informațiile au fost oferite de PRESEDINTE ARSACIS, VICTOR CHIRILĂ.

Foto: Arhiva INFO ANUNȚ

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.