Premieră: Mastercard și BRD lansează platforma Octet Europe în România

Date:

Share post:

Mastercard România și BRD – Groupe Société Générale anunță implementarea la nivel local a platformei Octet, lansată de Mastercard la începutul acestei veri sub denumirea de Mastercard Trade Solution, și dedicată întreprinderilor mici și mijlocii (IMM).

BRD – Groupe Société Générale devine, astfel, prima bancă din Europa care implementează noul serviciu, cu multiple beneficii pentru clienții săi, la nivel local, se arată într-un anunț informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ. 

Platforma Octet ajută IMM-urile să își extindă activitatea la nivel global, garantând securitatea plăților, gestionând fluxurile de numerar și susținând astfel IMM-urile, un sector economic extrem de important și puternic afectat în această perioadă.

Printr-un parteneriat cu Mastercard și Octet, BRD – Groupe Société Générale va oferi antreprenorilor noua soluție pentru a-i susține în dezvoltarea business-urilor pe care le conduc. Clienții BRD se pot înregistra online, iar în urma unui proces de verificare, pot primi acces în platforma Octet. Ulterior, companiile au acces la beneficiile participării în platformă, unde vor interacționa cu partenerii lor de afaceri într-un mediu structurat și mai sigur în fața riscurilor de fraudă comercială. De asemenea clienții BRD beneficiază de un discount de 10% din valoarea comisionului standard pentru plățile realizate cu cardul BRD Business Mastercard pe platforma Octet, ca urmare a parteneriatului dintre BRD și Octet Europe, după cum transmite PR Mastercard, Golin.

Platforma a fost gândită să simplifice munca antreprenorilor, oferindu-le posibilitatea să aibă control și vizibilitate asupra tranzacțiilor B2B efectuate. Ne bucurăm că, prin intermediul parteneriatului cu BRD, antreprenorii din România vor fi primii din Europa care vor putea accesa beneficiile oferite de soluție, pentru a-și valorifica potențialul de business, într-o perioadă în care ne confruntăm cu noi provocări și suntem nevoiți să găsim soluții sustenabile. Iar digitalizarea este una dintre acestea”, spune Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România și Croația.

„Parteneriatul cu Mastercard și Octet Europe ajută micile companii să fie mai eficiente cu propriile resurse în condițiile unei siguranțe ridicate. Suntem bucuroși că putem oferi, în premieră în România, un astfel de serviciu clienților noștri, adăugând și mai multă valoare demersului nostru de sprijinire a noii generații de antreprenori din România”, a spus Radu Topliceanu, Director General adjunct al BRD Groupe Societe Generale, responsabil pentru activitatea Retail.     

Serviciul cuprinde platforma cloud-based de comerț B2B de ultimă generație, oferită de Octet Europe, care examinează în detaliu fiecare companie din rețea. Toți membrii care activează pe platforma Octet sunt verificați pe larg, prin sisteme de combatere a spălării banilor (Anti-Money Laundering), de cunoaștere a clientelei (Know Your Customer), de finanțare împotriva terorismului (Counter Terrorism Financing), dar și prin intermediul sancțiunilor economice (Economic Trade Sanctions), și reduce astfel nivelul de risc pentru toți cei implicați în rețea. Aceste opțiuni oferă IMM-urilor o siguranță sporită în demersul de accesare a piețelor străine sau a unor furnizori de peste granițe.

Cu ajutorul noii soluții, IMM-urile își pot folosi cardurile Mastercard drept instrumente eficiente de gestionare a fluxurilor de numerar, precum și de plată a furnizorilor, în vederea dezvoltării business-ului, bucurându-se de avantajele utilizării unui card business, după cum transmite aceeași sursă media.

Platforma Octet folosește avantajele  tehnologiei Mastercard pentru serviciile de plată. Totodată, aceasta oferă companiilor o mai mare flexibilitate în ceea ce privește alegerea modului în care tranzacționează. Concret, cumpărătorii au posibilitatea de a alege să achite cu ajutorul cardului, chiar dacă furnizorul nu procesează plăți cu cardul, în timp ce vânzătorii pot accepta plățile în conturile lor bancare, indiferent de modul în care cumpărătorul alege să plătească.

Istoric

Mastercard, https://www.mastercard.ro, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Misiunea noastră este să generăm și să dezvoltăm o economie digitală atotcuprinzătoare, care să ofere tranzacții sigure, simple, inteligente și accesibile, în beneficiul tuturor, de pretutindeni. Prin transfer de date sigur și prin rețele impenetrabile, prin parteneriate și cu pasiune, inovațiile și soluțiile noastre le permit persoanelor fizice, instituțiilor financiare, guvernelor și companiilor să își atingă potențialul maxim. Coeficientul nostru de decență (DQ) este pilonul de bază al culturii care ne reprezintă și pe care se sprijină tot ceea ce facem în companie și în afara ei. Conexiunile noastre acoperă peste 210 țări și teritorii, astfel încât construim o lume sustenabilă care le oferă tuturor accesul la posibilități de neprețuit.

Text: PR Mastercard/Golin

Foto: Arhiva Info Anunț

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.

Invitație: Simpozion – 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan

Invitație la Simpozionul: 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan, prin intermediul Infoanunț. Unde? Când?