Excepții de la măsura carantinei – anunță Ambasada României în Republica Moldova

Date:

Share post:

Ambasada României în Republica Moldova informează că, începând cu data de 7 octombrie 2020, în conformitate cu Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 47 din 05.10.2020, vor intra în vigoare noi prevederi legale privind suspendarea măsurii carantinei, astfel:

  • Se aprobă lista țărilor/ zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în vigoare începând cu data de 07.10.2020, prevăzută în anexă la Hotărâre, listă în care se regăsește și Republica Moldova.
  • Se exceptează, de la măsura carantinei, persoanele care sosesc în România din Republica Moldova, dacă rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.
  • Persoanele care sosesc în România din Republica Moldova și intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieși din carantină după a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8-a zi de carantină, rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Se mențin în continuare măsurile stabilite prin actele normative adoptate de către autoritățile române în contextul epidemiei de COVID-19 în ceea ce privește intrarea pe teritoriul României și a instituirii carantinei, disponibile la adresa http://chisinau.mae.ro/local-news/1923 .

Important!

Ambasada recomandă tuturor persoanelor să se informeze permanent doar din surse oficiale (https://stirioficiale.ro/hotarari) cu privire la intrarea și șederea pe teritoriul României, înainte de începerea călătoriei, tocmai pentru a evita deplasarea până în punctul de trecere al frontierei și refuzul intrării.

Text: Ambasada României în Republica Moldova

Foto: Arhiva INFO ANUNȚ

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Foto

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Imaginile vorbesc de la sine și le vedem în articolul de azi.

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? Câteva idei … Foto

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? La această întrebare vom răspunde cu câteva sugestii de cadouri potrivite pentru fiecare dintre noi, mari și mici.

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când?

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când? La aceste trei întrebări răspundem în cele ce urmează.

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la …

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la ... Pentru a afla răspunsul la întrebare, citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.