A fost creat Registrului naţional al emisiilor şi transferului de poluanţi

Date:

Share post:

Guvernul de la Chișinău a aprobat în cadrul ședinței de luni crearea Registrului naţional al emisiilor şi transferului de poluanţi. Scopul acestuia este facilitarea accesului cetățenilor la informaţiile de mediu deţinute de autorităţile publice.

Proiectul prevede crearea unei pagini web care va conține date cu privire la poluanţii emişi din aer, apă și sol, care pot avea un efect potenţial dăunător asupra mediului şi sănătăţii populaţiei. Totodată, vor fi elaborate rapoarte anuale privind emisiile şi transferurile de poluanţi. Astfel, în condițiile accesibilității mai largi la informațiile privind poluarea mediului, cetățenii sunt îndemnați să participe mai activ în procesele decizionale pe acest segment.

Costurile necesare pentru crearea Registrului vor fi suportate de Proiectul global pentru implementarea Registrului emisiilor și a transferului de poluanți.

Autor:Sofia Filip
Foto:Pixabay.com
spot_img

Articole asemănătoare

Precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit

Redăm în cele ce urmează câteva precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit.

Afirmația zilei este despre starea de bine

Afirmația zilei este despre starea de bine. Ne trezim dimineața cu gândul ”vreau azi să fiu bine”. Ok, dar cine te împiedică?

Cursuri IT gratuite pentru …

Cursuri IT gratuite pentru ... Despre cine sunt beneficiarii, dar și inițiatorii acestei idei, în cele ce urmează.

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.