Abordare inovatoare pentru asigurarea bunăstării fiecărui copil

Date:

Share post:

 

Angajații instituțiilor medico-sanitare care acordă asistență medicală primară, precum și cei din instituțiile de învățământ general și tehnic, se vor implica direct în procesul de prevenire primară a riscurilor privind bunăstarea copilului.

În acest sens, Guvernul de la Chișinău a aprobat la 31 ianuarie a.c. –  Instrucțiunea cu privire la mecanismul de cooperare intersectorială pentru prevenirea primară a riscurilor privind bunăstarea copilului.

Scopul Instrucțiunii este de a eficientiza cooperarea intersectorială în domeniul protecției copilului prin centrarea pe prevenirea primară a riscurilor și reducerea necesității intervențiilor specializate.

Conform documentului, procedurile de cooperare prevăd observarea sistematică a bunăstării copilului în funcție de vârsta acestuia în baza a 8 domenii de bunăstare, evaluarea bunăstării în cazul apariției semnelor de îngrijorare, planificarea și realizarea acțiunilor pentru înlăturarea îngrijorăriilor, și doar atunci când pe interior nu va fi posibilă înlăturarea cauzelor de îngrijorare, cazurile vor fi referite spre examinare și intervenție autorităților de protecție a copilului.

Mecanismul de cooperare intersectorială a fost pilotat în 8 comunități din 3 raioane pilot, cuprinzând în total peste 8800 de persoane, dintre care cca. 6000 de copii, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de la Chișinău, trimis spre difuzare redacției noastre.

Menționăm că, stabilirea mecanismului de cooperare intersectorală pentru prevenirea primară a riscurilor privind bunăstarea fiecărui copilului face parte din Planul de acţiuni al Guvernului pentru anii 2016-2018, precum și din Planul de acțiuni pentru implementarea Strategiei pentru protecţia copilului pe anii 2014-2020.

Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Ziua Poliției Române este sărbătorită în grădina Palas

Ziua Poliției Române este sărbătorită în grădina Palas. IPJ Iași a pregătit demonstrații de autoapărare, patrula canină, prezentare a tehnicii de criminalistică, ateliere pentru copii, dar și alte activități interactive.

Ce trebuie să știi dacă ești cetățean al Republicii Moldova și intenționezi să traversezi frontiera ?

Ce trebuie să știi dacă ești cetățean al Republicii Moldova și intenționezi să traversezi frontiera de stat?

Noi reglementări ale Legii cu privire la frontieră

Noi reglementări ale Legii cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova.  Poliția de Frontieră își consolidează misiunea de supraveghere

Povestea inspectorului superior Daria Bondareva, dincolo de uniformă

Povestea inspectorului superior Daria Bondareva, dincolo de uniformă. „Există o astfel de profesie, de a apăra Patria”- acesta este motto-ul care o ghidează pe eroina noastră de astăzi.