Abordare inovatoare pentru asigurarea bunăstării fiecărui copil

Date:

Share post:

 

Angajații instituțiilor medico-sanitare care acordă asistență medicală primară, precum și cei din instituțiile de învățământ general și tehnic, se vor implica direct în procesul de prevenire primară a riscurilor privind bunăstarea copilului.

În acest sens, Guvernul de la Chișinău a aprobat la 31 ianuarie a.c. –  Instrucțiunea cu privire la mecanismul de cooperare intersectorială pentru prevenirea primară a riscurilor privind bunăstarea copilului.

Scopul Instrucțiunii este de a eficientiza cooperarea intersectorială în domeniul protecției copilului prin centrarea pe prevenirea primară a riscurilor și reducerea necesității intervențiilor specializate.

Conform documentului, procedurile de cooperare prevăd observarea sistematică a bunăstării copilului în funcție de vârsta acestuia în baza a 8 domenii de bunăstare, evaluarea bunăstării în cazul apariției semnelor de îngrijorare, planificarea și realizarea acțiunilor pentru înlăturarea îngrijorăriilor, și doar atunci când pe interior nu va fi posibilă înlăturarea cauzelor de îngrijorare, cazurile vor fi referite spre examinare și intervenție autorităților de protecție a copilului.

Mecanismul de cooperare intersectorială a fost pilotat în 8 comunități din 3 raioane pilot, cuprinzând în total peste 8800 de persoane, dintre care cca. 6000 de copii, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de la Chișinău, trimis spre difuzare redacției noastre.

Menționăm că, stabilirea mecanismului de cooperare intersectorală pentru prevenirea primară a riscurilor privind bunăstarea fiecărui copilului face parte din Planul de acţiuni al Guvernului pentru anii 2016-2018, precum și din Planul de acțiuni pentru implementarea Strategiei pentru protecţia copilului pe anii 2014-2020.

Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră… Foto

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră... Unde anume, vom afla cititnd materialul care urmează.

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. FOTO

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. Unde? Când? La aceste întrebări răspundem azi în cele...

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României – micro-expoziție și recital extraordinar

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României - micro-expoziție și recital extraordinar. Azi, la Infoanunț.

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional Chișinău. Foto

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional ... Mai multe amănunte, azi, la Infoanunț.