marți, februarie 7, 2023
-0.1 C
București
spot_img

Acte false, ascunse în ambalajul unor ciocolate. FOTO

Polițiștii de frontieră au dejucat planurile a trei moldoveni care au încercat să treacă frontiera cu acte vizibil falsificate. Doi dintre ei au fost mai inventivi, camuflând documentele în ambalajul unor ciocolate. Incidentele au fost consemnate în după-amiaza zilei de ieri, 31 octombrie 2022, în punctul de trecere a frontierei Leușeni. Toți trei cetățeni s-au prezentat în calitate de pasageri ai cursei „Germania – Moldova”.

Acte false, ascunse în ambalajul unor ciocolate. FOTO

În primul caz este documentat un locuitor al raionului Fălești, în vârstă de 30 de ani. În cadrul controlului suplimentar, în portmoneul cetățeanului s-a depistat o carte de identitate, care ar fi emisă de autoritățile române cu informațiile unei persoane străine.
La audieri, tânărul a povestit că documentul îi aparține și este perfectat în Germania, ar fi oferit unui intermediar 250 EUR pentru a intra în posesia acestuia.
Al doilea moldovean documentat este un locuitor al raionului Drochia, în vârstă de 20 de ani. Tânărul a încercat vigilența angajaților Poliției de Frontieră, tăinuind prezența actului falsificat, se aratîă în comunicatul Poliției de Frontieră, emis spre difuzare redacției Info Anunț.
În ambalajul unei ciocolate a fost descoperită o carte de identitate românească cu premise rezonabile de falsificare. S-a justificat prin faptul că și-a dorit angajare la un loc de muncă mai bine plătit în Germania. Actul falsificat l-ar fi costat 300 EUR.
Același tertip, ascunderea unei cărți de identitate românești într-o ciocolată, a folosit și un chișinăuian de 22 de ani. Din primele cercetări s-a constatat că documentul este falsificat. Tănărul a declarat polițiștilor de frontieră că a apelat la ajutorul unui intermediar, la fel în Germania, și contra sumei de 300 EUR și-a cumpărat identitate românească.
În continuare, cercetările se desfășoară sub aspectul de comitere a infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false. În dependență de rezultatul expertizei asupra documentelor ridicate, vor fi luate și măsurile ce se impun, potrivit colegilor de la Secția Relații Publice a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI RM.
Editor: Filip Gheorghe

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole