Acțiuni ale polițiștilor băcăuani: percheziții în dosar de delapidare și fals informatic, cherestea fără documente

Date:

Share post:

Percheziții efectuate de polițiștii de la economic într-un dosar penal de delapidare

La data de 17 iunie a.c., polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul celor din cadrul Secției 1 Poliție Bacău, criminaliști şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au pus în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judetului Bacău.

Acțiuni ale polițiștilor băcăuani: percheziții în dosar de delapidare și fals informatic, cherestea fără documente

O percheziție a fost efectuată la sediul unei asociații şi 2 la imobilele folosite de președintele asociației, într-o cauză penală aflată în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare.

În fapt, în perioada 2018 – în prezent, asociatia ar fi încasat mai multe sume de bani sub forma de donații de la persoane fizice și juridice, care nu ar fi fost înregistrate în evidența contabilă, fiind însușite în interes personal de bărbatul de 41 de ani.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care și chitanțiere cu sume încasate de asociație în perioada cercetată, despre care există supiciunea ca nu sunt evidențiate ca venituri, contracte de sponsorizare sau contracte de donație încheiate în fals. Cercetările continuă în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

Percheziții în domeniul silvic

Polițiștii Serviciului de ordine Publică Bacău au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești sub aspectul comiterii infracțiunii de fals informatic.

Astfel, la data de 17 iunie a.c., au fost efectuate 6 percheziții domiciliare, ocazie cu care au fost ridicate înscrisuri, 4 telefoane mobile, precum și cantitatea de 143 m.c material lemnos in valoare de 43.000 lei, confiscată valoric, în vederea continuării cercetărilor. 5 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

Depistat în timp ce transporta cherestea fără documente

La data de 17 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa au depistat pe DN 12 A, în comuna Agăș, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 60 de ani, din județul Galaţi, în timp ce transporta cantitatea de 7 m.c de cherestea, fără a avea documente legale de provenienţă sau transport.

Transportul a fost disimulat, materialul lemnos fiind ascuns în spatele unor baloţi de paie.

Materialul lemnos în valoare de 6.300 de lei a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Ghimeş-Făget. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010.

Prins de polițiști în timp ce încerca să sustragă bunuri dintr-un autoturism

La data de 18 iunie a.c., în jurul orei 01:00, polițiștii Secției 1 Poliție Bacău au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, de către un tânăr de 21 de ani, din localitate, despre faptul că o persoană a pătruns într-un autoturism parcat pe strada Cornişa Bistriţei încercând să sustragă bunuri din interiorul acestuia.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă de siguranţă publică care a depistat în interiorul autoturismului un minor, de 12 ani, din mun. Bacău, în timp ce răvăşea bunurile din interiorul autoturismului.

A fost identificat proprietarul autovehiculului, un bărbat, de 39 de ani care a constatat că nu i-au fost sustrase bunuri din autoturism.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la furt calificat și au luat măsura sancţionării contravenţionale a mamei minorului, pentru nesupravegherea acestuia.

Informațiile au fost oferite de Cătălina Păduraru, subcomisar de poliție, pentru INFO ANUNȚ.

Text: Poliția Română Bacău

Foto: Arhiva

 

spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.