Acțiuni ale polițiștilor băcăuani: prinși cu țigarete fără timbru, acțiuni de prevenție

Date:

Share post:

Mai multe acțiuni ale polițiștilor băcăuani au avut loc, în ultimele 24 de ore, se arată într-un comunicat informativ, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Tigarete netimbrate descoperite de polițiștii băcăuani

La data de 16 iunie a.c., o patrulă de poliție din cadrul Sectiei 2 Poliție Bacău au depistat în trafic, pe strada 9 Mai din localitate, un autoturism condus de un bărbat, de 53 de ani.

În autovehicul, polițiștii au depistat de 2.200 de țigarete netimbrate.

Cazul a fost preluat de catre polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în vederea continuării cercetărilor.

Continuă activitățile derulate de polițiști pentru prevenirea consumului de droguri 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, împreună cu reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, alături de voluntari, au ales să desfășoare la data de 17 iunie a.c. activități în mijlocul comunității, pentru informarea și conștientizarea adolescenților și părinților cu privire la consumul de substanțe psihoactive.

Aceștia au fost prezenți pe Insula de Agrement și în Parcul Nord din municipiul Bacău, tema discuțiilor purtate fiind impactul negativ al consumului de droguri sau substanțe psihoactive interzise asupra psihicului unui consumator și a apropiaților acestuia.

Au fost aduse în atenție aspecte precum faptul că, teribilismul, curiozitatea, apartenența la un anturaj poate face ca fenomenul toxicomaniei să ia amploare.

Astfel a fost subliniată importanța unei relații deschise, supravegheri și comunicări permanente între părinți/profesori și copii/elevi, precum și a grupului din care fac parte tinerii, întrucât dorința de afirmare în fața grupului, teama de a fi respins sau izolat, îi poate face pe aceștia să nu ia în considerare riscurile și consecințele negative la care se expun.

Dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului

La data de 17 iunie a.c, un echipaj de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Bacău au depistat în trafic, pe strada Chimiei, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice.

A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

Informațiile au fost oferite de Cătălina Păduraru, subcomisar de poliție.

Text și foto: Poliția Română Bacău

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.

Cine se extinde în Spania, unde lansează al patrulea activ imobiliar, în valoare de 3,5 mil. dolari. Foto

MetaWealth, cea mai importantă platformă de investiții imobiliare fracționate, se extinde în Spania și lansează al patrulea asset din portofoliu.

Surprizele minunate de la Festivalul SFR

Vorbim în cele ce urmează despre minunatele surprize ale Festivalului SFR. Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR.