Aflăm de la Ministerul Muncii

Date:

Share post:

Republica Moldova la Conferința sub-regională în domeniul ocupării forței de muncă din Tbilisi

       Vice-ministrul Iurie Crăciuneac, împreună cu alți angajați ai Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei au participat la Forumul dedicat ocupării forței de muncă, organizat în Georgia, Tbilisi.  Pe parcursul a două zile, peste 130 de delegați ai Guvernelor, sectorului privat și societății civile din Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina au examinat provocările majore în domeniul forței de muncă,  au  analizat modalitățile de stimulare a ocupării forței de muncă în regiune, și de asigurare a creșterii durabile a incluziunii piețelor naționale de muncă. De asemenea, în cadrul sesiunilor plenare, prezidate de înalți funcționari ai Națiunilor Unite și Băncii Mondiale au fost puse în dezbateri subiecte ce țin de interacțiunea dintre sectorul privat și serviciile de ocupare, rolul acestora, precum și structurile serviciilor locale în abordarea problemelor de incluziune socială, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei din R. Moldova.  Reprezentanții MMPSF au ținut să se documenteze asupra practicilor din regiune la capitolul creșterii numărului locurilor de muncă, în parteneriat cu sectorul privat, precum și a rolului serviciilor de stat în dezvoltarea unei forțe de muncă calificate.  Totodată, în acelașii context, Iurie Crăciuneac a prezentat caracteristicile pieții muncii din Republica Moldova: instituțiile pieții muncii; rolul serviciilor publice de ocupare a forței de muncă precum și măsurile de stimulare a ocupării forței de muncă, dar și aspectul de protecție socială a persoanelor în căutarea unui loc de muncă. Conferința a subliniat importanța alinierii strategiilor de ocupare a forței de muncă cu agendele de dezvoltare națională în fiecare dintre țări, punând accent pe îmbunătățirea mediului de afaceri ca o condiție prealabilă esențială pentru crearea permanentă a locurilor de muncă.

spot_img

Articole asemănătoare

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.

Iată care sunt tendințele de călătorie înregistrate la Târgul Online de Turism, inclusiv ofertele Black Friday

În cadrul Târgului Online de Turism din luna noiembrie, IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, a analizat evoluția vânzărilor pentru destinațiile sale principale.

Despre rezultatele operațiunii JAD Finestra 3, organizată la frontierele Republicii Moldova

În prima jumătate a lunii noiembrie 2023 a fost desfășurată operațiunea internațională JAD Finestra 3. În Republica Moldova operațiunea a unit în acțiuni pe linie de prevenire, detectare și combatere a diferitor ilegalități Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Agenția Europeană FRONTEX.