Aflăm de la Ministerul Muncii

Date:

Share post:

Republica Moldova la Conferința sub-regională în domeniul ocupării forței de muncă din Tbilisi

       Vice-ministrul Iurie Crăciuneac, împreună cu alți angajați ai Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei au participat la Forumul dedicat ocupării forței de muncă, organizat în Georgia, Tbilisi.  Pe parcursul a două zile, peste 130 de delegați ai Guvernelor, sectorului privat și societății civile din Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina au examinat provocările majore în domeniul forței de muncă,  au  analizat modalitățile de stimulare a ocupării forței de muncă în regiune, și de asigurare a creșterii durabile a incluziunii piețelor naționale de muncă. De asemenea, în cadrul sesiunilor plenare, prezidate de înalți funcționari ai Națiunilor Unite și Băncii Mondiale au fost puse în dezbateri subiecte ce țin de interacțiunea dintre sectorul privat și serviciile de ocupare, rolul acestora, precum și structurile serviciilor locale în abordarea problemelor de incluziune socială, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei din R. Moldova.  Reprezentanții MMPSF au ținut să se documenteze asupra practicilor din regiune la capitolul creșterii numărului locurilor de muncă, în parteneriat cu sectorul privat, precum și a rolului serviciilor de stat în dezvoltarea unei forțe de muncă calificate.  Totodată, în acelașii context, Iurie Crăciuneac a prezentat caracteristicile pieții muncii din Republica Moldova: instituțiile pieții muncii; rolul serviciilor publice de ocupare a forței de muncă precum și măsurile de stimulare a ocupării forței de muncă, dar și aspectul de protecție socială a persoanelor în căutarea unui loc de muncă. Conferința a subliniat importanța alinierii strategiilor de ocupare a forței de muncă cu agendele de dezvoltare națională în fiecare dintre țări, punând accent pe îmbunătățirea mediului de afaceri ca o condiție prealabilă esențială pentru crearea permanentă a locurilor de muncă.

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.