Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va fi reorganizată

Date:

Share post:

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă din Republica Moldova va fi reorganizată, noua viziune fiind elaborată de specialiștii Ministerului Sănătății,  Muncii, și Protecției Sociale cu participarea experților europeni.

Necesitatea reorganizării instituției este determinată de mai mulți factori: randamentul scăzut al activității, decalajul mare dintre cerere și ofertă pe piața muncii, un nivel slab al pregătirii forței de muncă și fluctuația masivă a personalului.

În prezent, în cadrul ANOFM activează 335 de angajați și această structură include 35 de structuri teritoriale descentralizate. Conceptul de reorganizare a instituției prevede sporirea calității serviciilor prestate și diversificarea acțiunilor de ocupare a forței de muncă.

Proiectul mai urmărește reducerea numărului funcțiilor de conducere, centralizarea proceselor și focusarea structurilor teritoriale exclusiv pe deservirea cetățenilor. Totodată, Observatorul Pieței Muncii va deveni entitate separată care va monitoriza piața muncii la nivel național, inclusiv companiile private.

Reformarea ANOFM este prevăzută în Legea cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj din 10 august curent și va intra în vigoare peste 6 luni. Până atunci urmează a fi elaborată și aprobată noua structură și Regulamentul Agenției.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024. Aflăm de la frontieră știri calde, de ultimă oră. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.