Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va fi reorganizată

Date:

Share post:

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă din Republica Moldova va fi reorganizată, noua viziune fiind elaborată de specialiștii Ministerului Sănătății,  Muncii, și Protecției Sociale cu participarea experților europeni.

Necesitatea reorganizării instituției este determinată de mai mulți factori: randamentul scăzut al activității, decalajul mare dintre cerere și ofertă pe piața muncii, un nivel slab al pregătirii forței de muncă și fluctuația masivă a personalului.

În prezent, în cadrul ANOFM activează 335 de angajați și această structură include 35 de structuri teritoriale descentralizate. Conceptul de reorganizare a instituției prevede sporirea calității serviciilor prestate și diversificarea acțiunilor de ocupare a forței de muncă.

Proiectul mai urmărește reducerea numărului funcțiilor de conducere, centralizarea proceselor și focusarea structurilor teritoriale exclusiv pe deservirea cetățenilor. Totodată, Observatorul Pieței Muncii va deveni entitate separată care va monitoriza piața muncii la nivel național, inclusiv companiile private.

Reformarea ANOFM este prevăzută în Legea cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj din 10 august curent și va intra în vigoare peste 6 luni. Până atunci urmează a fi elaborată și aprobată noua structură și Regulamentul Agenției.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit

Redăm în cele ce urmează câteva precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit.

Afirmația zilei este despre starea de bine

Afirmația zilei este despre starea de bine. Ne trezim dimineața cu gândul ”vreau azi să fiu bine”. Ok, dar cine te împiedică?

Cursuri IT gratuite pentru …

Cursuri IT gratuite pentru ... Despre cine sunt beneficiarii, dar și inițiatorii acestei idei, în cele ce urmează.

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.