joi, decembrie 8, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTIUNE„Am găsit gențile cu țigări și le-am luat...” Explicația halucinantă a celui...

„Am găsit gențile cu țigări și le-am luat…” Explicația halucinantă a celui prins cu ”mâța-n sac”

58.000 de țigarete de contrabandă au fost descoperite de polițiștii de frontieră în urma intervenției de control, desfășurate asupra unui autoturism ce staționa la parcarea Duty Free. Deși șoferul susține că nu cunoaște despre cele depistate, angajații Poliției de Frontieră au urmărit cum personal încărca țigările în mașină.

Incidentul a fost înregistrat o zi în urmă, puțin trecut de miezul nopții, în punctul de trecere a frontierei Cahul.

Conform informațiilor pe caz, polițistul de frontieră antrenat la menținerea regimului în punctul de trecere a observat un bărbat care, după controlul de frontieră, a parcat autoturismul, înmatriculat în Bulgaria, lângă magazinul Duty Free. Apoi, grăbit ar fi încărcat mai multe genți în portbagajul mașinii.

Având suspecții la conținutul încărcăturii și pentru a exclude o ilegalitate, angajatul Poliției de Frontieră s-a apropiat de autoturism și a solicitat conducătorului auto să deschidă portbagajul. În rezultat, au fost depistate trei genți cu 2.900 de pachete de țigări, fără timbru de acciz și acte de proveniență.

La audieri, bărbatul a declarat că nu cunoaște nimic despre cele depistate, doar că ar fi găsit gențile lângă magazin și le-a luat. Persoana a fost legitimată ca cetățean al Republicii Moldova, locuitor al municipiului Cahul în vârstă de 39 de ani.

În fapt, întreaga cantitate de țigări și autoturismul au fost ridicate și indisponibilizate la SPF Cahul, până se va lua o decizei pe cazul dat. În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazul sub aspectul unei încălcări contravenționale.

Text și foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE