„Am găsit gențile cu țigări și le-am luat…” Explicația halucinantă a celui prins cu ”mâța-n sac”

Date:

Share post:

58.000 de țigarete de contrabandă au fost descoperite de polițiștii de frontieră în urma intervenției de control, desfășurate asupra unui autoturism ce staționa la parcarea Duty Free. Deși șoferul susține că nu cunoaște despre cele depistate, angajații Poliției de Frontieră au urmărit cum personal încărca țigările în mașină.

Incidentul a fost înregistrat o zi în urmă, puțin trecut de miezul nopții, în punctul de trecere a frontierei Cahul.

Conform informațiilor pe caz, polițistul de frontieră antrenat la menținerea regimului în punctul de trecere a observat un bărbat care, după controlul de frontieră, a parcat autoturismul, înmatriculat în Bulgaria, lângă magazinul Duty Free. Apoi, grăbit ar fi încărcat mai multe genți în portbagajul mașinii.

Având suspecții la conținutul încărcăturii și pentru a exclude o ilegalitate, angajatul Poliției de Frontieră s-a apropiat de autoturism și a solicitat conducătorului auto să deschidă portbagajul. În rezultat, au fost depistate trei genți cu 2.900 de pachete de țigări, fără timbru de acciz și acte de proveniență.

La audieri, bărbatul a declarat că nu cunoaște nimic despre cele depistate, doar că ar fi găsit gențile lângă magazin și le-a luat. Persoana a fost legitimată ca cetățean al Republicii Moldova, locuitor al municipiului Cahul în vârstă de 39 de ani.

În fapt, întreaga cantitate de țigări și autoturismul au fost ridicate și indisponibilizate la SPF Cahul, până se va lua o decizei pe cazul dat. În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazul sub aspectul unei încălcări contravenționale.

Text și foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM

spot_img

Articole asemănătoare

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.

Cine se extinde în Spania, unde lansează al patrulea activ imobiliar, în valoare de 3,5 mil. dolari. Foto

MetaWealth, cea mai importantă platformă de investiții imobiliare fracționate, se extinde în Spania și lansează al patrulea asset din portofoliu.

Surprizele minunate de la Festivalul SFR

Vorbim în cele ce urmează despre minunatele surprize ale Festivalului SFR. Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR.