sâmbătă, iunie 10, 2023
29.1 C
București
spot_img

Ambasada Chinei la Chișinău a oferit daruri copiilor de ziua lor

Copiii din zece case de tip familial, din toate raioanele, au primit daruri de la oficialii Ambasadei Chinei prezenți în Republica Moldova, cu ocazia zilei lor.

Evenimentul, organizat de Ambasada Chinei, Fondul Copiilor din Republica Moldova și Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă”, a avut loc luni, 28 mai a.c., la sediul bibliotecii, unde aceștia au prezentat un program artistic, iar la final au primit în dar rechizite școlare, cărți, dulciuri și jucării.

Claudia Balaban, directoarea Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, a spus că relațiile de colaborare dintre Bibliotecă și Ambasada Chinei au început încă de la fondarea misiunii diplomatice. ”Republica Chineză este o țară bogată, iar cea mai mare bogăție a ei sunt oamenii, care sunt foarte harnici, la fel ca și cei din Moldova”.

Zhang Yanjun, soția ambasadorului chinez în Republica Moldova, a menționat că atenția acordată educației copiilor și grija față de dezvoltarea lor este datoria primordială a întregii societăți.

Copiii s-au arătat foarte mulțumiți de darurile primite, cărțile le vor citi vara, iar ghiozdanele le vor păstra pentru școală, transmite IPN.

Menționăm că Ambasada Chinei acordă permanent o deosebită atenție și sprijin cauzei copiilor și se implică în foarte multe acțiuni umanitare și culturale pe teritoriul R. Moldova.

 

Ligia Beatrice Vasilescu

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole