Ambasada Chinei la Chișinău a oferit daruri copiilor de ziua lor

Date:

Share post:

Copiii din zece case de tip familial, din toate raioanele, au primit daruri de la oficialii Ambasadei Chinei prezenți în Republica Moldova, cu ocazia zilei lor.

Evenimentul, organizat de Ambasada Chinei, Fondul Copiilor din Republica Moldova și Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă”, a avut loc luni, 28 mai a.c., la sediul bibliotecii, unde aceștia au prezentat un program artistic, iar la final au primit în dar rechizite școlare, cărți, dulciuri și jucării.

Claudia Balaban, directoarea Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, a spus că relațiile de colaborare dintre Bibliotecă și Ambasada Chinei au început încă de la fondarea misiunii diplomatice. ”Republica Chineză este o țară bogată, iar cea mai mare bogăție a ei sunt oamenii, care sunt foarte harnici, la fel ca și cei din Moldova”.

Zhang Yanjun, soția ambasadorului chinez în Republica Moldova, a menționat că atenția acordată educației copiilor și grija față de dezvoltarea lor este datoria primordială a întregii societăți.

Copiii s-au arătat foarte mulțumiți de darurile primite, cărțile le vor citi vara, iar ghiozdanele le vor păstra pentru școală, transmite IPN.

Menționăm că Ambasada Chinei acordă permanent o deosebită atenție și sprijin cauzei copiilor și se implică în foarte multe acțiuni umanitare și culturale pe teritoriul R. Moldova.

 

Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști. Aceasta este tema subiectului de azi, la Infoanunț

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. Foto

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. 

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea. Unde și când va avea loc acest eveniment, în cele ce urmează.

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Galerie foto inclusiv traseu și premii

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Acesta este subiectul articolul de azi, la Infoanunț.