Ambasada Chinei la Chișinău a oferit daruri copiilor de ziua lor

Date:

Share post:

Copiii din zece case de tip familial, din toate raioanele, au primit daruri de la oficialii Ambasadei Chinei prezenți în Republica Moldova, cu ocazia zilei lor.

Evenimentul, organizat de Ambasada Chinei, Fondul Copiilor din Republica Moldova și Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă”, a avut loc luni, 28 mai a.c., la sediul bibliotecii, unde aceștia au prezentat un program artistic, iar la final au primit în dar rechizite școlare, cărți, dulciuri și jucării.

Claudia Balaban, directoarea Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, a spus că relațiile de colaborare dintre Bibliotecă și Ambasada Chinei au început încă de la fondarea misiunii diplomatice. ”Republica Chineză este o țară bogată, iar cea mai mare bogăție a ei sunt oamenii, care sunt foarte harnici, la fel ca și cei din Moldova”.

Zhang Yanjun, soția ambasadorului chinez în Republica Moldova, a menționat că atenția acordată educației copiilor și grija față de dezvoltarea lor este datoria primordială a întregii societăți.

Copiii s-au arătat foarte mulțumiți de darurile primite, cărțile le vor citi vara, iar ghiozdanele le vor păstra pentru școală, transmite IPN.

Menționăm că Ambasada Chinei acordă permanent o deosebită atenție și sprijin cauzei copiilor și se implică în foarte multe acțiuni umanitare și culturale pe teritoriul R. Moldova.

 

Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.

Cine se extinde în Spania, unde lansează al patrulea activ imobiliar, în valoare de 3,5 mil. dolari. Foto

MetaWealth, cea mai importantă platformă de investiții imobiliare fracționate, se extinde în Spania și lansează al patrulea asset din portofoliu.

Surprizele minunate de la Festivalul SFR

Vorbim în cele ce urmează despre minunatele surprize ale Festivalului SFR. Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR.