sâmbătă, decembrie 3, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEAmbasada României la Chișinău anunță măsurile României, în cazul COVID-19

Ambasada României la Chișinău anunță măsurile României, în cazul COVID-19

Toate persoanele care sosesc în România din țări în care au fost raportate cel puțin 500 de cazuri confirmate de infecție cu COVID-19 (Coronavirus) sunt obligate să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile.

Această măsură particulară se aplică numai persoanelor fără simptome, se arată într-un anunț informativ al Ambasadei României din Chișinău, R. Moldova.

  • Persoanele aflate în izolare la domiciliu care dezvoltă simptome asociate cu COVID-19 (Coronavirus) în timpul celor 14 zile trebuie să rămână izolate și să contacteze numărul național de urgență 112. Personalul medical va colecta probe biologice și va decide măsuri specifice adecvate, menționează aceeași sursă media.
  • Toate persoanele care sosesc în România din zone / țări aflate în carantină vor fi plasate obligatoriu în carantină. Lista actualizată a zonelor / țărilor aflate în carantină poate fi găsită pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile https://www.cnscbt.ro/index.php/1536-lista-zone-afectate-18-03-2020
  • Ambasada României vă recomandă cu tărie să vă informați doar din surse oficiale și să nu promovați date din surse neoficiale, întrucât puteți promova știri false și induce populația în eroare. Verificați constant informații publicate de autoritățile române pe site-ul https://stirioficiale.ro/informatii

Foto: Arhiva INFO ANUNȚ

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE