Ambasada României a participat la ”Ziua Europei”, organizată de Tiraspol

Date:

Share post:

Ambasada României în Republica Moldova a participat, la data de 5 iunie 2018, la evenimentele organizate cu prilejul Zilei Europei, la  Universitatea ”Taras Șevcenco” din Tiraspol, se arată într-un comunicat emis spre difuzare redacției noastre.

Evenimentul a fost organizat împreună cu Delegația Uniunii Europene și alte reprezentanțe ale Statelor Membre UE acreditate Republica Moldova.

Standul României a constituit un important punct de atracție pentru vizitatori, cei interesați putând obține broșuri și pliante cu informații economice, materiale informative și hărți turistice, broșuri despre posibilitățile de dezvoltare rurală și regională, atlase, albume de artă etc. Tuturor celor aproximativ 500 de vizitatori ai standului României le-au fost oferite materiale promoționale gratuit.

Evenimentul a fost urmat de proiecția publică a filmului ”Octav” (2017, regia Serge Ioan Celebidachi), pus la dispoziție de Ambasada României și Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău în cadrul Festivalului de Cultură Europeană, menționează aceeași sursă.

Menționăm că, pe parcursul lunii mai 2018, Ambasada României a participat la o serie de evenimente publice organizate la Chișinău și Ungheni, a fost parte semnificativă a Festivalului de Cultură Europeană, organizat în mai multe localități din Republica Moldova și a organizat un concert extraordinar dedicat Zilei Europei, împreună cu Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu”, în Capitala Republicii Moldova.

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu
Foto:Ambasada României în Republica Moldova

 

spot_img

Articole asemănătoare

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când?

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când? Despre aceasta vorbim în celel ce urmează.

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles… Video

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății”.

Despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova

Articolul care urmează este despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova. 

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează.