Ambasada României a participat la ”Ziua Europei”, organizată de Tiraspol

Date:

Share post:

Ambasada României în Republica Moldova a participat, la data de 5 iunie 2018, la evenimentele organizate cu prilejul Zilei Europei, la  Universitatea ”Taras Șevcenco” din Tiraspol, se arată într-un comunicat emis spre difuzare redacției noastre.

Evenimentul a fost organizat împreună cu Delegația Uniunii Europene și alte reprezentanțe ale Statelor Membre UE acreditate Republica Moldova.

Standul României a constituit un important punct de atracție pentru vizitatori, cei interesați putând obține broșuri și pliante cu informații economice, materiale informative și hărți turistice, broșuri despre posibilitățile de dezvoltare rurală și regională, atlase, albume de artă etc. Tuturor celor aproximativ 500 de vizitatori ai standului României le-au fost oferite materiale promoționale gratuit.

Evenimentul a fost urmat de proiecția publică a filmului ”Octav” (2017, regia Serge Ioan Celebidachi), pus la dispoziție de Ambasada României și Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău în cadrul Festivalului de Cultură Europeană, menționează aceeași sursă.

Menționăm că, pe parcursul lunii mai 2018, Ambasada României a participat la o serie de evenimente publice organizate la Chișinău și Ungheni, a fost parte semnificativă a Festivalului de Cultură Europeană, organizat în mai multe localități din Republica Moldova și a organizat un concert extraordinar dedicat Zilei Europei, împreună cu Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu”, în Capitala Republicii Moldova.

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu
Foto:Ambasada României în Republica Moldova

 

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România este Maritime Business Week.