vineri, iunie 2, 2023
16.5 C
București
spot_img

Ambasadorul SUA la Chișinău, doctor honoris causa al Universității de medicină „Nicolae Testemițanu”

”Închei pergătirea mea în învățământ cu titlul de doctor honoris causa în medicină. Mama o sa fie bucuoasă de mine că sunt astăzi și medic”, a spus în stilul său caracteristic, bine dispus și cu voie bună, ambasadorul SUA, la Chișinău, James Pettit, în cadrul festivității de înmânare a titlului .

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James Pettit, a devenit doctor honoris causa al Universității de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu”.

Titlul onorific i-a fost conferit în baza deciziei Senatului universitar pentru contribuție la dezvoltarea și implementarea reformelor în cadrul universității în colaborare cu instituțiile partenere din SUA, transmite IPN.

Rectorul USMF, Ion Ababii, a subliniat colaborarea rodnică cu instituții de profil din SUA, de aproape 20 de ani. „În ultimii ani, inestimabil este aportul lui James Pettit și a echipei ambasadei SUA, care insistent susține politica de independență a Republicii Moldova, contribuie la dezvoltarea procesului de democratizare a țării, inclusiv în promovarea ideilor democratice în rândul tinerei generații”, a spus Ion Ababii.

Ambasadorul James Pettit a menționat că este onorat și profund impresionat de titlul acordat, dar și mândru de faptul că în perioada mandatului său a reușit să continue frumoasele tradiții de cooperare cu USMF. „Relațiile personale dezvoltate în cadrul acestor schimburi formează coloana vertebrală a cooperării noastre în toate domeniile și sunt încrezător că experiențele participanților vor avea efecte pozitive”, a precizat James Pettit.

Amintim că, James Pettit a depus jurământul de ambasador al SUA în Republica Moldova în luna ianuarie, anul 2015. Vorbește limba rusă, spaniolă, germană, dialectul mandarin al limbii chineze și, cu câteva luni înainte de a veni în Republica Moldova, a studiat și limba română, pe care o vorbește foarte bine.

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu
Foto:Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu”

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole