Ambasadorul SUA la Chișinău, doctor honoris causa al Universității de medicină „Nicolae Testemițanu”

Date:

Share post:

”Închei pergătirea mea în învățământ cu titlul de doctor honoris causa în medicină. Mama o sa fie bucuoasă de mine că sunt astăzi și medic”, a spus în stilul său caracteristic, bine dispus și cu voie bună, ambasadorul SUA, la Chișinău, James Pettit, în cadrul festivității de înmânare a titlului .

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James Pettit, a devenit doctor honoris causa al Universității de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu”.

Titlul onorific i-a fost conferit în baza deciziei Senatului universitar pentru contribuție la dezvoltarea și implementarea reformelor în cadrul universității în colaborare cu instituțiile partenere din SUA, transmite IPN.

Rectorul USMF, Ion Ababii, a subliniat colaborarea rodnică cu instituții de profil din SUA, de aproape 20 de ani. „În ultimii ani, inestimabil este aportul lui James Pettit și a echipei ambasadei SUA, care insistent susține politica de independență a Republicii Moldova, contribuie la dezvoltarea procesului de democratizare a țării, inclusiv în promovarea ideilor democratice în rândul tinerei generații”, a spus Ion Ababii.

Ambasadorul James Pettit a menționat că este onorat și profund impresionat de titlul acordat, dar și mândru de faptul că în perioada mandatului său a reușit să continue frumoasele tradiții de cooperare cu USMF. „Relațiile personale dezvoltate în cadrul acestor schimburi formează coloana vertebrală a cooperării noastre în toate domeniile și sunt încrezător că experiențele participanților vor avea efecte pozitive”, a precizat James Pettit.

Amintim că, James Pettit a depus jurământul de ambasador al SUA în Republica Moldova în luna ianuarie, anul 2015. Vorbește limba rusă, spaniolă, germană, dialectul mandarin al limbii chineze și, cu câteva luni înainte de a veni în Republica Moldova, a studiat și limba română, pe care o vorbește foarte bine.

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu
Foto:Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu”

 

spot_img

Articole asemănătoare

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când?

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când? Despre aceasta vorbim în celel ce urmează.

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles… Video

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății”.

Despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova

Articolul care urmează este despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova. 

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează.