„Ana – Aslan”, institutul care te ajută să rămâi mereu tânăr

Date:

Share post:

„Să fii veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani, înseamnă să fii optimist, să te simți bine, să ai un ideal în viață pentru care să lupți și pe care să îl cucerești”. A fost crezul prof.dr. Ana Aslan, medicul care a descoperit tinerețea veșnică.

Cea mai mare bogăție a unui om este sănătatea. Indiferent de vârstă, cel care este sănătos are forța de a realiza tot ce își dorește.

Prof. Dr. Ana Aslan ne-a lăsat moștenire un dar neprețuit, pe care noi românii ar trebui să învățăm să-l punem mai bine în valoare. Este vorba despre Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”. A fost primul din lume de acest tip, fiind fondat în anul 1952.

Clinica pe care Ana Aslan a înființat-o a devenit foarte repede cunoscută în întreaga lume. Celebritatea i-a fost potențată și de faptul că Ana Aslan a inventat, chiar în anul în care a înființat institutul (1952), Gerovitalul, un produs menit să combată bătrânețea.

Datorită celor două proiecte majore, institutul și Gerovitalul, Ana Aslan primește recunoaștere din partea lumii medicale. Valoarea muncii sale este recompensată tot în anul 1952 cu premiul internațional și medalia „Leon Bernard”. Distincția vine din partea Organizației Mondiale a Sănătății și a fost oferită cercetătoarei din România pentru contribuția pe care a adus-o la dezvoltarea geriatriei și gerontologiei.

A fost momentul care avea să aducă România în prim-planul lumii medicale internaționale, care, trebuie să admitem, că „aleargă” dintotdeauna pentru descoperirea unor tratamente care să ajute omul să lupte mai ușor cu consecințele îmbătrânirii organismului.

Atât timp cât a activat în cadrul clinicii sale, Ana Aslan nu s-a oprit din munca de cercetare, iar în 1980 a inventat, împreună cu farmacista Elena Polovrăgeanu, produsul geriatric Aslavital.

Renumele clinicii din București s-a propagat în toate mediile sociale. Nu doar turiști obișnuiți au ales să vină să se trateze în Capitala României, ci și mari personalități ale acelor vremuri. Lista de pacienți de care s-a ocupat Ana Aslan i-a inclus pe Charlie Chaplin, Mareşalul Tito, Marlene Dietrich, Lillian Gish, Aristotel Onasis, Jaqueline Kenedy, ltzack Shamir, Mareşalul de Gaulle, Indira Ghandi, Regele Arabiei Saudite, Generalul Franco, Pablo Neruda, Salvador Dali, Miguel Asturias etc.

Chiar dacă prof. dr. Ana Aslan s-a stins din viață în anul 1988, institutul care îi poartă numele funcționează și astăzi fiind unul dintre locurile care fac din București o destinație turistică de top, datorită bazelor sale de tratament.

Să mergem la băi în…București

Celebrele „băi” la care merg, de obicei, persoanele trecute bine de prima tinerețe pentru a urma o serie de tratamente care să le ajute să lupte cu bolile apărute odată cu înaintarea în vârstă, au un corespondent perfect în Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”.

Așa că hai să mergem „la băi” în București, în cel mai bun loc în care putem trata, dar și preveni, consecințele bătrâneții.

Și n-ar trebui să luăm o astfel de decizie atunci când ajungem aproape de pensionare. Este important să prevenim, așa că după 40 de ani terapia cu Gerovital poate face minuni pentru organismul nostru.

Persoanele asigurate în sistemul național beneficiază de tratamente decontate de CNAS.

Iar la Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” se poate ajunge foarte ușor, unitatea funcționând atât în regim spitalicesc, cât și ambulatoriu.

Trebuie menționat că internările se fac potrivit legii asigurărilor de sănătate, prin urmare toți pacienții cu domiciliul în România beneficiază de asistență medicală de urgență gratuită/asistență medicală în baza calității de asigurat/asistență medicală la cerere – cu plata integrală a cheltuielilor de spitalizare. Serviciile medicale sunt decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), dacă pacienţii au  calitatea de asigurat.

În ceea ce îi privește pe pacienții veniți din străinătate, internările acestora se fac doar cu o programare prealabilă. Perioada de internare poate să fie de șapte sau 14 zilei. În preț sunt incluse cazarea, trei mese și tratamentul conform metodei „Ana Aslan”.

Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” beneficiază și de un ambulatoriu foarte bine pus la punct, care își desfășoară activitatea în Strada Spătarului, numărul 15, Sector 2.

Cadrele medicale care lucrează aici oferă consultații în specialitățile următoare: Geriatrie – Gerontologie, Medicină internă, Neurologie, Oftalmologie, O.R.L., Urologie, Dermatologie, Gastroenterologie, Recuperare, Medicină fizică și balneologie, Psihologie.

Moștenirea lăsată de Ana Aslan reprezintă un dar neprețiut de care pot profita atât românii, cât și străinii care pot alege țara noastră pentru a se trata de …bătrânețe.

Autor: Ștefania Enache
Foto: Corina Gheorghe
spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Avertizare mesaje false în numele ANAF

Atenție! Avertizare mesaje false în numele ANAF. Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise în numele instituției, utilizând adresa de e-mail stefania.neagu@anaf.re.

Concurs de comercializare a bunurilor confiscate pentru data de…la Chișinău

Concurs de comercializare a bunurilor confiscate pentru data de...la Chișinău. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) al Republicii Moldova anunță

Noi modificări legislative în domeniul protecției consumatorilor. Dobânzi limitate și noi drepturi pentru consumatori

Noi modificări legislative în domeniul protecției consumatorilor. Dobânzi limitate și noi drepturi pentru consumatori.

Frontiere moderne și eficiente: Un nou acord România – Republica Moldova

Frontiere moderne și eficiente: Acord semnat pentru controlul coordonat la PTF „Giurgiulești-Galați” și schimb de experiență între autorități.