marți, mai 30, 2023
21.3 C
București
spot_img

Angajare în Israel pentru o perioadă de cinci ani

Republica Moldova și Israel vor extinde perioada de valabilitate a Acordului bilateral între Republica Moldova și Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Republica Moldova în anumite sectoare din Statul Israel, pentru o perioadă adiţională de cinci ani.

Conform documentului Statul Israel, va contribui la:

  • asigurarea unui proces de angajare legal, echitabil și bine-informat pentru cetățenii Republicii Moldova, care au drept scop desfășurarea unei activități de muncă pe teritoriul Statului Israel (în domeniul construcțiilor)
  • contracararea colectării de taxe ilegale pentru plasare în câmpul muncii pe teritoriul Statului Israel
  • promovarea protecției drepturilor la muncă și protecției sociale a lucrătorilor moldoveni pe perioada desfășurării procesului de recrutare, selectare, plecare, sosire, angajare și reîntoarcere.

Prelungirea perioadei de valabilitate a tratatului până la data de 5 ianuarie 2024, rezultă din implementarea cu succes a Acordului pe perioada valabilității acestuia. Astfel, până în prezent, au fost organizate 12 etape de recrutare și angajare a cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul Statului Israel, reușindu-se organizarea angajării pe teritoriul Statului Israel a unui număr de 6082 lucrători moldoveni, care activează, în baza unui contract individual de muncă, în peste 20 companii israeliene.

Menționăm că implementarea unor astfel de Acorduri realizează migrația circulară, care constituie o prioritate a politicii de stat în domeniul migrației de muncă.

                                                                                                       Stelly Rusnac

Foto: MSMPS

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole