miercuri, februarie 8, 2023
-3.2 C
București
spot_img

Anul iepurelui: Tot ce trebuie să știm despre Anul Nou chinezesc

Oamenii din întreaga lume se pregătesc pentru anul iepurelui, în condițiile în care anul tigrului se încheie astăzi, 22 ianuarie.

Sărbătorile de Anul Nou chinezesc durează până la 16 zile, dar numai primele 7 zile sunt considerate sărbători legale (22 ianuarie-29 ianuarie 2023).

Dar ce înseamnă animalul zodiacal din acest an și cum se sărbătorește Anul Nou Chinezesc?

Anul Lunar, numit și Anul Nou Chinezesc, este sărbătorit pe parcursul mai multor zile și reprezintă începutul anului următor în calendarul tradițional lunisolar. Mulți oameni de origine chineză sărbătoresc noul an, pe lângă alte țări din Asia, inclusiv Coreea de Sud, Japonia, Indonezia, Malaezia, Filipine și Singapore.

Animalul zodiacal din acest an este iepurele, văzut ca un simbol al forței, al curajului și al exorcizării relelor. Iepurele este al patrulea animal din secvența zodiacală, formată din 12 animale, și este considerat unul dintre cele mai norocoase.

În cultura chineză, iepurele reprezintă luna.

Unii spun că acest lucru se datorează faptului că umbrele lunii seamănă cu un iepure. Alții spun că este din cauza caracteristicilor pure ale iepurelui.

Se crede că persoanele născute în anul iepurelui sunt ingenioase, vigilente, cu mintea rapidă și ingenioase. De asemenea, se crede că animalul simbolizează frumusețea, eleganța și mila, potrivit site-ului oficial al Anului Nou Chinezesc.

Conform teoriei chinezești a celor cinci elemente, se crede că fiecare semn zodiacal posedă unul dintre cele cinci elemente – metal, lemn, apă, foc sau pământ. Elementele se rotesc pentru fiecare an al semnului, ceea ce înseamnă că ele se învârt la fiecare 60 de ani. Anul acesta este Iepurele de Apă, care nu a mai fost în loc din 1963 și, înainte de asta, din 1903.

Pentru zodia iepurelui, există cinci tipuri, fiecare cu caracteristici diferite. Acestea sunt:

Iepurele de Apă: Blând și prietenos, dar are o mentalitate slabă.
Iepurele de lemn: Inteligent și iute la minte, dar egoist
Iepurele de Foc: Are o minte largă, este inteligent și flexibil
Iepurele de Pământ: Direct, ambițios și muncitor
Iepurele de metal: bun la suflet, plin de viață și entuziast.

Anul Nou Chinezesc este unul dintre cele mai importante momente din calendar, Anul Nou Lunar dând startul la 15 zile de sărbători în China și în rândul comunităților chinezești din întreaga lume. Oamenii din China au chiar șapte zile libere consecutive pentru a sărbători această ocazie și există o serie de tradiții care au loc în această perioadă.

Primul este Dansul Leului, în care artiștii imită mișcările unui leu și poartă un costum care seamănă cu animalul. Pentru chinezi, leii simbolizează puterea, înțelepciunea și superioritatea. Dansând în sunetul unui gong, al simbolurilor și în bătaia unei tobe, se crede că acest dans alungă spiritele rele și îi urează bun venit leului pentru a aduce noroc.

În multe zone, dansul dragonului este punctul culminant al sărbătorilor și un simbol al norocului.

Alte tradiții includ consumul de alimente special pregătite în anumite zile și curățarea temeinică a casei pentru a o scăpa de ghinion.

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole