Anumite stațiuni se bucură de cele mai mari cantități de zăpadă din acest sezon, în Spania

Date:

Share post:

Stațiunile de schi din Aragon au înregistrat cel mai mare nivel de zăpadă din acest sezon în Spania, peste patru metri de zăpadă proaspătă acumulându-se pe pârtiile din Candanchú

După mai multe săptămâni de așteptare a unei noi reprize de zăpadă, stațiunile de schi din Aragon au înregistrat acum cele mai mari niveluri de acumulare din Spania, de peste patru metri.

Aceste niveluri au crescut semnificativ după o nouă ninsoare proaspătă căzută săptămâna trecută, stațiunea de schi Candanchú înregistrând cel mai mare nivel din țară.

Stațiunea de schi Candanchú, care este cea mai veche stațiune de schi din Spania, a fost urmată pe locurile doi și trei de Formigal și Astún, alte două stațiuni de schi celebre, situate tot în regiunea Aragon.

Conform cifrelor oficiale din Heraldo, Formigal înregistrează până la 190 de centimetri, iar Astún până la 175 de centimetri.

Stațiunea de schi Baqueira-Beret a înregistrat cea mai mare înălțime din Catalonia, cu 155 de centimetri.

Rapoartele oficiale de la stațiunea de schi Candanchú au precizat, de asemenea, că “grosimea oficială este cuprinsă între 100 și 240 de centimetri, întrucât s-a făcut o medie”.

Acesta a mai adăugat că, deoarece grosimea zăpezii variază în diferite părți ale muntelui, cifra maximă de grosime publicată este media dintre cea mai mică și cea mai mare din timpul sezonului.

După ce unele părți ale stațiunii au fost închise timp de mai multe săptămâni, stațiunile de schi alpin aragoneze au deschis acum peste 300 de kilometri de pârtii schiabile, inclusiv Teruel, care a fost deschis pentru prima dată săptămâna trecută.

Alte stațiuni de schi din regiune, cum ar fi Gabardito, Linza, Llanos del Hospital, Pineta și Panticosa sunt, de asemenea, complet operaționale acum.

Per toral, de obicei, în Aragon, ne putem bucura de 380 de kilometri de pârtii: stațiunile de schi sunt deservite de 103 teleschiuri.

În topul celor mai bune stațiuni de schi din Aragon, stațiunea de schi Formigal este pe primul loc cu 4.0 din 5 stele (rating egal: Cerler). Cele mai mari stațiuni de schi oferă până la 143 de kilometri de pârtii (Formigal).

Cele mai înalte stațiuni de schi din Aragon se întind până la o altitudine de 2.630 de metri (Cerler). Iar sfatul nostru pentru cel mai bun raport calitate-preț este stațiunea de schi Cerler.

spot_img

Articole asemănătoare

Invitație la vizionarea unui nou film KineDok powered by One World Romania

Invitație. Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a 9-a.

Maia Sandu, de Ziua României… Video

Maia Sandu, de Ziua României: „Drumul nostru este comun - locul nostru este împreună în Uniunea Europeană”. 

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.