sâmbătă, noiembrie 26, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEANUNȚ. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași aniversează 162 de ani de...

ANUNȚ. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași aniversează 162 de ani de la înființare

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează, în perioada 20-31 octombrie, o suită de evenimente dedicate aniversării a 162 de ani de la înființare.

Ceremonia aniversară va avea loc miercuri, 26 octombrie, la ora 11.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu” și va include conferința „Suveranii României și Universitatea ieșeană – Fragmentarium istoric”, susținută de prof. dr. Cătălin TURLIUC, cercetător științific gr. I în cadrul Academiei Române, Filiala Iași.

În cadrul festivității va fi decernat titlul de Professor Emeritus și vor fi premiați tinerii cercetători care au obținut rezultate deosebite în activitatea de cercetare științifică pe parcursul anului calendaristic 2021, după cum a transmis pentru INFO ANUNȚ, Alexandru GRIGORAS, Specialist Relații Publice, Serviciul de Marketing Educational, Evenimente si Imagine Academică, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

De asemenea, se va anunța și câștigătorul Bursei „Sfântul Dumitru”, oferită de UAIC şi prof. univ. dr. Dumitru OPREA, fost rector al Universităţii în perioada 2000-2008. Întreaga ceremonie va putea fi urmărită în direct, online, pe canalul de YouTube al UAIC.

Sâmbătă, 22 octombrie, la ora 11.00, dr. ing. Dumitru PRUNARIU va susține conferința „Explorarea lunii de la Apollo la Artemis și mai departe”, în Aula Magna „Mihai Eminescu”.

Joi, 27 octombrie, în intervalul orar 9.00 – 13.00, va avea loc evenimentul „Ziua Cercetătorului la UAIC”, care va consta într-o expoziție cu rezultatele activității de cercetare în Sala Pașilor Pierduți. 

În același context, joi, 27 octombrie 2022, la ora 18.00, în Sala Pașilor Pierduți, va fi vernisată expoziția de artă plastică „Dialog între formă și culoare”, organizată în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România și Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova. Duminică, 30 octombrie, la ora 11.00, va fi deschisă expoziția „Flori de toamnă”, ediția a XLVI-a, la Grădina Botanică „Anastasie Fătu” a UAIC. 

Cele 15 facultăți ale UAIC organizează peste 60 de evenimente academice dedicate aniversării Universității, incluzând sesiuni de comunicări ştiinţifice, expoziţii, workshopuri, conferinţe, simpozioane, colocvii, dezbateri, mese rotunde şi activități sportive, se arată în același comunicat media.

Editor: Elena Ștefan

Foto: Facebook

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE