luni, septembrie 25, 2023
19.5 C
București
spot_img

Arbuști pitici veșnic verzi înfrumusețează casa și viața. Video

Avem o grădină sau nu, dar este deosebit de frumos să visăm. Legea atracției spune să vizualizăm ceea ce ne place și într-o zi visul va deveni realitate.

Arbuști pitici veșnic verzi înfrumusețează casa și viața. Video

Arbuștii sunt plantarea de bază a amenajării peisagistice a casei dumneavoastră. Arbuștii veșnic verzi sunt o alegere comună datorită faptului că sunt joase și aspectului lor consistent pe tot parcursul anului.

Cu toate acestea, o mulțime de fațade ale caselor sunt orientate spre o stradă și sunt în plin soare, ceea ce vă poate face să căutați cultivare care pot rezista acestor condiții, mai ales în căldura verii. Există arbuști pitici veșnic verzi pentru a vă îndrepta spre o amenajare peisagistică cu aspect impecabil.

  1. “Globul de aur”

Acest arbust este un arbust care crește lent. Cel mai adesea este văzut ca un arbust de 2-4 picioare înălțime, deși poate ajunge la o înălțime de 6 după 70 de ani.

Crește excepțional de bine în căldură și umiditate. Este un arbust dens, veșnic verde, cu o formă rotunjită, globulară.

Arborvitaiul pitic Golden Globe are un frunziș galben moale, asemănător cu o solzișoară, în ramuri plate.

2.  “Fire Chief”

Acest arbust în formă de glob adaugă o culoare vibrantă și textură oricărei grădini. Frunzele sale de un verde strălucitor trec la auriu în timpul primăverii, iar apoi la portocaliu și roșu intens în timpul toamnei. Frunzișul său are o textură fină și nu are nevoie de tăiere. Arbustul crește până la 1,5 metri la maturitate, care are nevoie de peste 10 ani pentru a fi atins. Cu toate acestea, va ajunge la o înălțime de 2 picioare până la vârsta de 10 ani.

Acest arbust este excelent pentru căptușirea aleilor, crearea de garduri vii cu creștere joasă și pentru a umple recipientele cu culoare. Are nevoie de udare săptămânală pentru a-și menține vivacitatea.

3.  “Mr. Bowling Ball”

Nu este o surpriză faptul că acest arbust are în mod natural o formă foarte rotundă. Crește încet și atinge doar o înălțime și o lățime de 24 până la 30 de centimetri. Frunzișul său este ușor și cu aspect de pană, dar excepțional de dens. Își păstrează culoarea verde vibrantă pe tot parcursul anului.

Are nevoie de multă apă, de lumină solară și de un sol umed și bine drenat pentru a prospera și a-și păstra culoarea.

4. “Sunkist Gold”

Acest arbust are un frunziș dens și creează o formă piramidală compactă. La maturitate, acest arbust poate ajunge la o înălțime de 3 metri și o lățime de 2,5 metri. Se lărgește pe măsură ce îmbătrânește. Este recunoscut după frunzele sale de culoare verde-aurie; frunzele cele mai apropiate de centrul arbustului sunt complet verzi și trec la un galben auriu la vârfurile frunzelor.

Sunkist Gold are nevoie de îngrijire și întreținere regulată, în special în stadiul său de dezvoltare tânăr. Odată ce s-a stabilit, poate tolera perioadele de uscăciune.

5. “Baby Gem”

Acest arbust are un frunziș cu ramificații dense, care capătă o formă rotunjită de movilă. Frunzele sale de un verde lucios și atrăgător sunt mici și de formă ovală. Are o rată de creștere lentă, dar poate atinge o înălțime de 1,5 metri și o lățime de 1,5 metri până la vârsta maturității.

Baby Gem este o alegere excelentă pentru căptușirea aleilor sau pentru a fi folosit ca un mic gard viu formal. Este ușor de tăiat, astfel încât sunteți capabil să vă mențineți forma dorită. De asemenea, este rezistent la căprioare, ajutând la protejarea grădinii.

Și exemplele ar putea continua. Pentru a vedea mult mai multe deschideți aici.

Text și foto: pinterest/ video: youtube

 

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole