miercuri, octombrie 5, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEArmonia Center Arad este vândut companiei de investiții Oresa

Armonia Center Arad este vândut companiei de investiții Oresa

IMMOFINANZ, unul dintre cei mai puternici investitori imobiliari din România, ce îşi concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri, a vândut fostul centru comercial Armonia Arad către Oresa, o companie controlată de investitori suedezi, cu prezență puternică pe piața locală.

Oresa intenționează să dezvolte un proiect cu destinație mixtă, cu o componentă industrială și una de retail, se arată într-un comunicat media emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

„Tranzacția este un pas important pentru noi şi face parte din strategia companiei care vizează consolidarea şi extinderea brandurilor de succes pe care le deţinem în portofoliu, respectiv myhive, pe segmentul de office, precum şi VIVO! şi STOP SHOP, pe segmentul de retail”, a declarat Fulga Dinu – Country Manager Operations, IMMOFINANZ România.

„Aceasta este a doua achiziție din acest an, în România, a diviziei imobiliare Oresa. Ni se pare interesantă oportunitatea de transformare a acestei proprietăţi într-un parc industrial și de retail modern, foarte bine poziționat, atât pentru clienții mari, cât și pentru cei mici și mijlocii, care au nevoie de spații moderne aproape de oraș, pentru activități de producție, depozitare sau showroom-uri”, a declarat Cornel Marian, Managing Partner Oresa.

Lucrările de modernizare a proprietăţii vor începe după finalizarea planurilor şi obţinerea autorizaţiilor, în prima jumătate a anului 2022, iar lansarea este planificată pentru prima jumătate a anului 2023.

Întregul proiect are o suprafață de 110.000 mp teren și o suprafață închiriabilă brută de 43.000 mp.

Despre IMMOFINANZ în România

IMMOFINANZ investește în România de peste 17 ani. La 30 septembrie 2021, portofoliul imobiliar din România avea o valoare contabilă de 777,7 milioane de euro, echivalentul a 15,4% din portofoliul total al companiei. Cele 13 investiții au o suprafață închiriabilă de aproximativ 334.000 mp, cu o rată de ocupare de 94%. Cele mai mari proprietăți includ două clădiri de birouri din București, myhive S-Park și myhive Metroffice, precum și două centre comerciale VIVO! Cluj și VIVO! Constanța.

Cine este Oresa

Oresa este prezentă în Europa Centrală și de Est prin investiții private încă din 1997. Proprietarii și investitorii sunt o familie de antreprenori suedezi. În prezent, piața principală este România, unde compania  deține participații majoritare sau semnificative într-un portofoliu larg de companii. Principalele investiții actuale ale Oresa în România sunt: La Fântâna, liderul pe segmentul serviciilor de aprovizionare cu apă în sistem watercooler și purificator și cafea pentru companii, în România și Serbia; Romanian Business Consult (RBC), principalul furnizor și integrator de soluții IT pentru industria alimentară și de retail din România și Viatrend, lider pe segmentul produselor alimentare gata preparate. Divizia imobiliară Oresa include și proiectul Solo Park, cel mai mare parc industrial privat din Iași.

Text: Action Global Communications

Foto: Arhiva Info Anunț

 

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE