Austria, un susținător important al Republicii Moldova

Date:

Share post:

La 12 iunie a.c., viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă, a efectuat o vizită la Viena, unde a avut o întrevedere cu ministrul federal pentru Afaceri Europene, Cultură şi Media al Republicii Austria, Gernot Blümel. De asemenea, viceprim-ministrul Leancă a susţinut un discurs public la Asociaţia Austriacă pentru Politică Externă, la invitaţia preşedintelui acesteia, fostul Cancelar federal Wolfgang Schüssel.

Vicepremierul a discutat cu ministrul Federal pentru Afaceri Europene despre parcursul european al Republicii Moldova şi despre provocările de bază ale acestui proces. Iurie Leancă a menţionat importanţa unei perspective europene clare pentru ţara noastră, care să se bazeze pe implementarea cu succes a reformelor şi pe înţelegerea de către societate a avantajelor opţiunii europene, solicitând susţinerea Austriei în acest sens.

Iurie Leancă a mulţumit Austriei pentru asistenţa valoroasă oferită ţării noastre prin intermediul Agenţiei pentru Dezvoltare a Austriei şi prin Strategia bilaterală de cooperare a Republicii Austria cu Republica Moldova pentru perioada 2016-2020.

De asemenea, vicepremierul l-a invitat pe ministrul Blümel să viziteze ţara noastră în timpul cel mai apropiat, în funcție de agenda ministrului federal pentru Afaceri Europene, având în vedere şi faptul că Austria va prelua de la 1 iulie 2018 preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, se arată într-un comunicat media.

În discursul public, susţinut la Asociaţia Austriacă pentru Politică Externă, Iurie Leancă a vorbit despre situaţia politică şi economică din Republica Moldova, prioritatea vectorului european, modul în care ne influenţează situaţia regională şi internaţională.

Participanţii la discuţie, între care experţi în domeniul politic şi economic, diplomaţi, jurişti, reprezentanţi ai instituţiilor de stat din Austria şi jurnalişti s-au interesat de fenomenul migraţiei, problema transnistreană şi cea a retragerii trupelor ruseşti din Republica Moldova, precum şi de eforturile de redresare a economiei naţionale şi de asigurare a stabilităţii politice.

spot_img

Articole asemănătoare

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când?

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când? Despre aceasta vorbim în celel ce urmează.

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles… Video

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății”.

Despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova

Articolul care urmează este despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova. 

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează.