joi, martie 23, 2023
7.1 C
București
spot_img

„AVIOANE ŞI AVIATORI ÎN NORD-ESTUL TRANSILVANIEI”

Marți, 12 Aprilie, de la ora 12:30, la Muzeul Grăniceresc Năsăudean, are loc vernisajul expoziției „AVIOANE ŞI AVIATORI ÎN NORD-ESTUL TRANSILVANIEI”, eveniment cultural realizat de Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud în colaborare cu asociaţiile „Prospectorii Istoriei” şi „Exploratorii Transilvaniei”.

Expoziția se află la a doua ediție, după vernisajul din 2019 de la Bistrița, de data aceasta baza documentară mai veche fiind completată cu noi informații la care se adaugă și aspecte inedite, neabordate în expoziția anterioară.

Prin intermediul expoziţiei organizatorii propun publicului interesat prezentarea unui subiect fascinant, dar care din lipsă de informaţii a fost foarte puţin abordat pentru zona situată în nord-estul Transilvaniei, se arată într-un anunț informativ, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

În cadrul expoziției se prezintă evenimente petrecute în timpul celui de-al Doilea Război Mondial: povestea aerodromurilor militare de la Budac și Mociar, destinele unor aviatori de diverse naționalități și locurile unor avioane prăbușite.

Expoziția este completată cu o gamă variată de machete istorice reprezentând principalele tipuri de avioane care au zburat în această parte a Transilvaniei acum mai bine de 75 de ani.

Coordonatori expoziție: George Marinescu și Daniel Georgiu. Manager, Alexandru Gavrilaș.

Text și foto: Complexul Muzeal Bistrița

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole