Azi, operațiunea Jupiter: 22 de percheziții domiciliare în două dosare de evaziune fiscală …

Date:

Share post:

Azi operațiunea Jupiter: 22 de percheziții domiciliare în două dosare de evaziune fiscală cu un prejudiciu cauzat bugetului de stat de peste 7 mii de ron.

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) este împuternicit să aducă la cunoștința publicului următoarele informații pe care le redăm azi la Infoanunț.

Operațiunea Jupiter

În cadrul operațiunii JUPITER,  în cursul zilei de astăzi, 30 mai 2024, procurorii PÎCCJ și ofițerii de poliție din cadrul IGPR – DICE  pun în aplicare 22 de mandate de percheziție domiciliară  în două cauze penale ce au ca obiect efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, prev. de art. 9 litera c și art. 61  din Legea 241/2005.

Filmare click aici.

Valoarea cumulată a prejudiciului este…

Valoarea cumulată a prejudiciului cauzat bugetului de stat este de 7.439.046 lei. Totodată, în vederea clarificării situației de fapt, vor fi puse în executare un număr de 22 de mandate de aducere.

Din cercetările efectuate până la acest moment în cauză reiese că,  în perioada 2019 -2022, reprezentanții a 13 societăți comerciale au dispus înregistrarea în documentele contabile și/sau legale a unor achiziții fictive (care nu au la bază operațiuni reale) în valoare cumulată de 22.558.833 lei de la 11 societăți cu comportament de tip ”fantomă”. În această modalitate s-a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în valoare cumulată de 4.797.283 lei (format din TVA dedusă nelegal și impozit pe profit sustras de la plată).

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că…

De asemenea, din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în perioada martie 2022 – martie 2023, reprezentanții unei societăți comerciale au reținut și nu au plătit către bugetul de stat, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, impozitele și contribuțiile cu reținere la sursă, respectiv : impozitul pe venituri din salarii, contribuția de asigurări sociale (contribuția individuală de asigurări sociale reținută de la asigurați), contribuția de asigurări sociale de sănătate (contribuția pentru asigurări de sănătate reținută de la asigurați) în valoare cumulată de 2.641.763 lei.

Info precizare

Percheziţia domiciliară este un procedeu probatoriu reglementat de Codul de procedură penală, în vederea descoperirii și strângerii  probelor necesare soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Text: PR/Biroul de informare şi relaţii publice Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie România

Foto: generic/pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Maia Sandu le-a urat succese și noroc sportivilor moldoveni care participă la Jocurile Olimpice de la Paris. Foto

Maia Sandu le-a urat succese și noroc sportivilor moldoveni care participă la Jocurile Olimpice de la Paris. 

Iată că s-a dublat numărul de cereri electronice de acces în zona de frontieră. Foto

Iată că s-a dublat numărul de cereri electronice de acces în zona de frontieră, în prima jumătate a anului 2024. Mai multe amănunte, în cele ce urmează.

Mirra Andreeva și Elina Avanesyan dispută prima lor finală în circuit, la UniCredit Iași Open

Mirra Andreeva și Elina Avanesyan dispută prima lor finală în circuit, la UniCredit Iași Open. Finala de dublu va începe la ora 14.30, iar cea de simplu nu înainte de 17.00. Redăm în cele ce urmează parcursul finalistelor până în ultimul act.

Noi informații: Jaqueline Cristian s-a oprit în sferturi la UniCredit Iași Open

Noi informații: Jaqueline Cristian s-a oprit în sferturi la UniCredit Iași Open. După două ediții cu câte cel puțin o finalistă, în acest an România rămâne fără reprezentantă în fazele finale ale turneului WTA 250 UniCredit Iași Open