Azi vorbim despre „Grădina Comunitară de la Muzeul Hărților”

Date:

Share post:

Azi vorbim despre „Grădina Comunitară de la Muzeul Hărților”.

Dată:  Duminică 29 septembrie 2024,  între orele 12:00 – 14:00,

Desfăşurare: La sediul Muzeului Hărților, Strada Londra nr. 39, sector 1, București

Acces: Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Pentru ÎNSCRIERI: e-mail clubclorofila@protonmail.com

Muzeul Hărților alături de Club Clorofila anunță începerea proiectului „Grădina Comunitară de la Muzeul Hărților” care se va desfășura în perioada septembrie 2024 – martie 2025.

Opinie avizată

Prin acest demers de revitalizare și activare a grădinii muzeului, ne propunem să aducem mica oază din centrul Bucureștiului mai aproape de comunitatea locală. Împreună cu specialiști în ecologie urbană și alături de comunitatea din jurul muzeului, vom transforma grădina de pe strada Londra 39 într-un ecosistem cu biodiversitate sporită care va oferi adăpost nu doar nouă, ci și numeroaselor specii de polenizatori, devenind un loc de contemplare, celebrare și reconectare cu natura”, spune Cătălina Bolozan, fondatoarea Club Clorofila.

Când? Unde?

Proiectul debutează duminică, 29 septembrie 2024, cu întâlnirea intitulată „Împreună în Grădină – Plimbare Ghidată şi Atelier”. Între orele 12:00 – 14:00, vă invităm la Muzeul Hărţilor pentru o plimbare ghidată, urmată de o discuție despre cum ne poate aduce împreună o grădină.

Cine?

Ne va însoți în această vizită Bogdan Mihalache, peisagist și membru fondator al grupului de inițiativă civică Spații Verzi Sănătoase; vom identifica speciile existente și vom povesti despre fiecare dintre ele. Apoi ne vom așeza pe primitoarea terasă a muzeului la o discuție despre grădini (și lipsa lor) și despre felurile în care acestea pot crea comunități.

Evenimentul este destinat publicului larg, dar încurajăm pe cei care locuiesc în apropierea muzeului și în zone precum Floreasca, Dorobanți, Piața Victoriei, Bd. Ștefan cel Mare sau Bd. Iancu de Hunedoara să participe la întâlnire, ca parte integrantă a comunității noastre locale.

Seria de activități va continua în perioada octombrie 2024 – martie 2025 cu ateliere de plantare și grădinărit, prânzuri comunitare și alte evenimente care explorează legătura dintre practicile ecologice și starea de bine în context urban.

Despre Club Clorofila

Club Clorofila creează oportunități de reconectare cu natura pentru locuitorii orașelor prin artă contemporană, gastronomie și horticultură. Colaborăm cu artiști, grădinari și urbaniști pentru a explora și promova patrimoniul natural și urban, cultivând o comunitate conștientă de legătura vitală dintre natură și sănătatea noastră fizică și mentală. Scopul nostru este să creștem starea de bine și responsabilitatea față de mediul înconjurător.

Și despre … Infoutil

Muzeul Hărților din București este una dintre puținele instituții culturale de acest fel din lume. Prin grija pentru patrimoniu și interpretarea acestuia, muzeul își propune să devină o resursă valoroasă pentru comunitate, promovând cercetarea, interactivitatea, educația pe tot parcursul vieții și angajarea creativă. De asemenea, Muzeul susține conștientizarea patrimoniului natural, integrând inițiative care explorează legătura dintre comunitate și mediu. Astfel, nu valorificăm doar hărțile ca instrumente culturale, ci contribuim și la formarea identității și conștiinței ecologice a comunității.

Mai multe informații regăsiți pe www.muzeulhartilor.ro şi clubclorofila.org

„Împreună în Grădină” este o serie de evenimente comunitare, parte din proiectul „Grădina Comunitară de la Muzeul Hărților” inițiat de Club Clorofila, care se desfășoară în perioada septembrie 2024 – martie 2025 la Muzeul Hărților din București.

O acțiune a…

Proiectul este finanțat de În ZONA TA, acțiune a Platformei de mediu pentru București, program strategic al Fundației Comunitare București și ING Bank Romania. ”În ZONA TA”, noua acțiune din cadrul Platformei de mediu pentru București, susține încrederea micilor comunități în puterea lor reală de a face schimbări în mediul înconjurător și în viața de zi cu zi a oamenilor din vecinătate.

Text și foto: PR Muzeul Hărților

spot_img

Articole asemănătoare

Fascinant! Chronicles of Stillness la Media Art Festival Arad

Fascinant! Chronicles of Stillness la Media Art Festival Arad. Mai multe amănunte, în cele ce urmează.

Nou! Sărbătoarea Recoltei 2024

Nou! Sărbătoarea Recoltei 2024. Unde, când și cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. Muzeul ASTRA, instituție...

Grădina Botanică din Iași organizează o nouă ediție a expoziției de ciuperci comestibile şi toxice

Grădina Botanică a UAIC din Iași organizează o nouă ediție a expoziției de ciuperci comestibile şi toxice. Mai multe amănunte, în cele ce urmează.

Infoanunț: Școala în satul tradițional

Infoanunț: Școala în satul tradițional. Cine a spus La revedere și mai multe amănunte, în cele ce urmează. Muzeul...