sâmbătă, iunie 10, 2023
29.1 C
București
spot_img

Banca Mondială a aprobat acordarea unei finanțări de 30 milioane de dolari pentru Republica Moldova

Consiliul de Directori ai Băncii Mondiale a aprobat la 5 iulie curent acordarea unei finanțări în valoare de 30 milioane de dolari țării noastre, pentru Operațiunea privind politicile de dezvoltare în domeniul guvernanței economice pentru Moldova.

Banii vin să susțină eforturile Republicii Moldova de reducere a riscurilor fiscale și de armonizare a condițiilor de dezvoltare a sectorului privat, pentru asigurarea stabilității macroeconomice și stimularea creșterii economice.

Aprobarea finanțării recunoaște reformele recente, implementate în Moldova pentru îmbunătățirea sistemului de pensii, creșterea funcționalității Autorității Naționale de Integritate, consolidarea guvernanței în sectorul bancar și ameliorarea mediului de afaceri, ca să numim doar câteva”, a declarat Anna Akhalkatsi, directorul de țară pentru Moldova al Băncii Mondiale.

De la momentul aderării Republicii Moldova la Banca Mondială în 1992, a fost alocat peste 1 miliard de dolari pentru aproximativ 60 de operațiuni în țară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include zece proiecte active, suma totală a angajamentelor constituind 357,9 milioane de dolari.

Săptămâna trecută, Republica Moldova a primit o nouă tranşă, de aproape 34 milioane de dolari, de la Fondul Monetar Internațional. Acordul pe trei ani cu Republica Moldova a fost aprobat de către Consiliul de Directori Executivi al FMI la 7 noiembrie 2016, țara noastră având acces la o sumă totală de circa 178,7 milioane de dolari.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole