BNM dă startul mai multor acțiuni de educație financiară, pentru toate vârstele

Date:

Share post:

Banca Națională a Moldovei (BNM) va desfășura, în perioada 25–31 martie 2019, o serie de acțiuni în cadrul Săptămânii Internaționale a Educației Financiare, cu genericul „Învață. Economisește. Câștigă”. Acestea vor include vizite pentru copii și adolescenți, prelegeri pentru studenți și vor culmina cu un proiect de educație financiară.

Astfel, de luni până vineri, între orele 9.00 și 17.00, Banca Națională își va deschide ușile pentru publicul larg. Vizitatorii vor avea posibilitatea să vadă sala de expoziții în care se păstrează colecția de monede comemorative și jubiliare din aur și argint emise de BNM, precum și de alte bănci centrale, se arată într-un anunț informativ. De asemenea, în muzeu va fi expus un lingou de aur. În același timp, oaspeții vor avea posibilitatea să afle despre elementele de siguranță a leului moldovenesc.

În aceeași perioadă, experții BNM vor susține prelegeri în colegii și universități la diverse teme din domeniul financiar-bancar: stabilitatea financiară; instrumente de plăți fără numerar; cursul valutar; la ce atragi atenția când iei un credit; activele oficiale de rezervă etc. Prezentările vor fi făcute în baza solicitărilor venite de la instituțiile de învățământ din țară.

Pe 29 martie 2019, va fi lansat un proiect de educație financiară ce urmează să fie realizat de Banca Națională a Moldovei în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”. Evenimentul va avea loc la Centrul de Excelență în domeniul TIC din Republica Moldova „Tekwill”. În cadrul evenimentului, vor fi organizate două paneluri de discuție: educația financiară în rândul tinerilor și rolul TIC în transformarea sistemului financiar, după cum menționează aceeași sursă.

Produsele financiare sunt într-o continuă dezvoltare și devin tot mai complexe. De aceea este oportun să le facem mai accesibile pentru public, să avem o societate bine informată, astfel încât populația să ia decizii corecte în gestionarea veniturilor sale”, subliniază Octavian Armașu, guvernator al BNM.

Banca Națională a Moldovei se alătură în fiecare an inițiativei Global Money Week https://www.globalmoneyweek.org/ cu scopul de a informa pe larg publicul despre rolul, atribuţiile şi funcţiile principale ale unei instituții financiar-bancare și de a explica principiile de bază ale economiei.

Foto: Pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România este Maritime Business Week.

Măsuri pentru diminuarea efectelor negative ale vremii caniculare la …

Măsuri pentru diminuarea efectelor negative ale vremii caniculare la ... Pentru a afla unde, cine și cum, vom citi materialul care urmează. 

NOU: „Deschisul de nepătruns” a artistului Ioan Sbârciu, la Muzeul Național Brukenthal

NOU: „Deschisul de nepătruns” a artistului Ioan Sbârciu, la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în continuare, la Infoanunț.