BPDS „Fulger” – de 27 de ani la straja securității naționale

Date:

Share post:

Cu prilejul aniversării, angajaţii Brigăzii au fost menţionaţi cu Diplome de onoare și distincţii, dar și grade speciale. La rândul lor, veteranii au primit diplome și mulțumiri din partea conducerii MAI, a colegilor și actualilor angajați.

La eveniment au participat: ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, comandantul BPDS ”Fulger”, Vasile Ivas, conducători din cadrul IGP şi MAI, foşti comandanţi ai Brigăzii, veterani şi alți oaspeţi.

Solemnitatea a debutat cu depunerea de către oaspeții de onoare a jerbelor de flori la Complexul Memorial al Brigăzii şi Panoul Eroilor căzuţi la datorie, urmată de intonarea imnului de stat și introducerea drapelului de luptă.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a subliniat importanța Brigăzii în cadrul MAI, dar și despre evoluția care s-a produs din momentul fondării.

„Timp de 27 ani Brigada Fulger, la fel ca Republica Moldova și-a construit identitatea și a reușit să devină în timp o unitate importantă a Ministerului, dar și pentru societate, gata de a reacționa în situații complicate”, a spus ministrul în discursul său.

Cu prilejul aniversării, angajaţii Brigăzii au fost menţionaţi cu Diplome de onoare și distincţii, dar și grade speciale. La rândul lor, veteranii au primit diplome și mulțumiri din partea conducerii MAI, a colegilor și actualilor angajați.

Brigada de poliţie cu destinaţie specială “Fulger” a fost formată la 05 decembrie 1991 prin Hotărâre de Guvern, în anul 1992 prin Decret Prezidențial i-a fost acordat Drapelul de Luptă, iar pentru rezultate înalte în activitate, la aniversarea de 20 de ani a fost decorată cu Ordinul „Ştefan cel Mare” – distincţia supremă de stat acordată militarilor.

Ion Panfil

Foto: MAI

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști. Aceasta este tema subiectului de azi, la Infoanunț

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. Foto

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. 

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea. Unde și când va avea loc acest eveniment, în cele ce urmează.

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Galerie foto inclusiv traseu și premii

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Acesta este subiectul articolul de azi, la Infoanunț.