BPDS „Fulger” – de 27 de ani la straja securității naționale

Date:

Share post:

Cu prilejul aniversării, angajaţii Brigăzii au fost menţionaţi cu Diplome de onoare și distincţii, dar și grade speciale. La rândul lor, veteranii au primit diplome și mulțumiri din partea conducerii MAI, a colegilor și actualilor angajați.

La eveniment au participat: ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, comandantul BPDS ”Fulger”, Vasile Ivas, conducători din cadrul IGP şi MAI, foşti comandanţi ai Brigăzii, veterani şi alți oaspeţi.

Solemnitatea a debutat cu depunerea de către oaspeții de onoare a jerbelor de flori la Complexul Memorial al Brigăzii şi Panoul Eroilor căzuţi la datorie, urmată de intonarea imnului de stat și introducerea drapelului de luptă.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a subliniat importanța Brigăzii în cadrul MAI, dar și despre evoluția care s-a produs din momentul fondării.

„Timp de 27 ani Brigada Fulger, la fel ca Republica Moldova și-a construit identitatea și a reușit să devină în timp o unitate importantă a Ministerului, dar și pentru societate, gata de a reacționa în situații complicate”, a spus ministrul în discursul său.

Cu prilejul aniversării, angajaţii Brigăzii au fost menţionaţi cu Diplome de onoare și distincţii, dar și grade speciale. La rândul lor, veteranii au primit diplome și mulțumiri din partea conducerii MAI, a colegilor și actualilor angajați.

Brigada de poliţie cu destinaţie specială “Fulger” a fost formată la 05 decembrie 1991 prin Hotărâre de Guvern, în anul 1992 prin Decret Prezidențial i-a fost acordat Drapelul de Luptă, iar pentru rezultate înalte în activitate, la aniversarea de 20 de ani a fost decorată cu Ordinul „Ştefan cel Mare” – distincţia supremă de stat acordată militarilor.

Ion Panfil

Foto: MAI

spot_img

Articole asemănătoare

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.

Cine se extinde în Spania, unde lansează al patrulea activ imobiliar, în valoare de 3,5 mil. dolari. Foto

MetaWealth, cea mai importantă platformă de investiții imobiliare fracționate, se extinde în Spania și lansează al patrulea asset din portofoliu.

Surprizele minunate de la Festivalul SFR

Vorbim în cele ce urmează despre minunatele surprize ale Festivalului SFR. Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR.