marți, februarie 7, 2023
-0.1 C
București
spot_img

Britanicii vor primi un alt rapel de Covid. Specialiștii vin cu o justificare

Comitetul Comun pentru Vaccinare și Imunizare (Joint Committee on Vaccination and Immunisation – JCVI) a recomandat ca britanicii să primească încă o injecție de rapel cu Covid, a anunțat miercuri, 25 ianuarie, guvernul britanic.

JCVI a sfătuit guvernul britanic ca britanicilor care prezintă un risc mai mare de Covid sever să li se ofere un vaccin de rapel în această toamnă (2023).

De asemenea, comitetul a sfătuit ca pentru un grup mai mic de persoane, cum ar fi cele mai în vârstă și cele care sunt imunodeprimate, să fie planificată și o doză suplimentară de vaccin de rapel în primăvară.

“Sfaturi privind programul COVID-19 din primăvara anului 2023 vor fi furnizate în scurt timp”, a precizat JCVI.

“Este posibil să fie necesare răspunsuri vaccinale de urgență în caz de apariție a unei noi variante îngrijorătoare cu diferențe biologice semnificative din punct de vedere clinic în comparație cu varianta Omicron”.

Profesorul Wei Shen Lim, președinte al comitetului de vaccinare COVID-19 din cadrul JCVI, a declarat: “Programul de vaccinare COVID-19 continuă să reducă bolile grave în rândul populației, contribuind în același timp la protejarea NHS.

“Acesta este motivul pentru care am recomandat planificarea unor vaccinuri de rapel suplimentare pentru persoanele cu risc mai mare de îmbolnăvire gravă printr-un program de rapel de toamnă, în cursul acestui an.

“De asemenea, în foarte scurt timp, vom oferi un sfat final privind un program de rapel de primăvară pentru persoanele cu cel mai mare risc.”

Guvernul britanic a declarat că cele mai recente date de acoperire (15 ianuarie 2023) în urma campaniei de vaccinare de rapel de toamnă 2022 COVID-19, care a început la începutul lunii septembrie a anului trecut, au arătat 64,5% la persoanele cu vârsta de 50 ani și peste și 82,4% la cei cu vârsta de 75 ani și peste.

Până la sfârșitul verii 2022, gradul de acoperire a programului de rapel de primăvară 2022 a fost de 77,3% la persoanele cu vârsta de 75 de ani și peste, a precizat guvernul.

“În urma ratelor ridicate de absorbție pentru doza inițială (a treia) de rapel a vaccinului COVID-19 în decembrie 2021, absorbția ulterioară a fost scăzută la mai puțin de 0,1% pe săptămână din aprilie 2022 la toate persoanele eligibile cu vârsta sub 50 de ani”, a adăugat acesta.

“În mod similar, absorbția vaccinării primare de curs, care a fost disponibilă pe scară largă din 2021, s-a stabilizat în ultimele luni în toate grupele de vârstă”.

JCVI a remarcat că “pe măsură ce tranziția continuă de la un răspuns de urgență la pandemie spre recuperarea pandemiei […] oferta de rapel din 2021 (a treia doză) pentru persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 49 de ani care nu se află într-un grup de risc clinic ar trebui să se închidă”.

Acesta a spus că ar trebui să se închidă “în concordanță cu încheierea campaniei de vaccinare de rapel din toamna anului 2022”.

De asemenea, a precizat că, în Anglia, închiderea campaniei de rapel de toamnă și prima ofertă de rapel vor fi la 12 februarie 2023.

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole