Call Center-ul dedicat admiterii la UAIC și-a început activitatea. Noi informații și despre admitere

Date:

Share post:

Call Center-ul dedicat admiterii la UAIC și-a început activitatea. Mai multe amănunte în continuare, azi, la Infoanunț.

Vineri, 12 iulie 2024, Call Center-ul pentru admiterea 2024 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) și-a început activitatea.  

Call Center-ul dedicat admiterii este o activitate desfășurată la UAIC pentru al patrulea an consecutiv și urmărește oferirea de informații privind oferta educațională și de asistență privind procedura de înscriere la programele de studii de licență și master din cadrul Universității.

Mai multe informații utile

Call Center-ul va funcționa în perioada 12 iulie – 2 august și 4-13 septembrie, zilnic, în intervalul orar 09.00 – 19.00 de luni până sâmbătă și 09.00 – 14.00 duminica. Candidații pot apela call-center-ul dedicat admiterii la numărul de telefon +40374 498 200.

Activitatea de informare este susținută de 20 de studenți ai UAIC care au fost selectați în urma unui proces la care s-au înscris 133 de candidați. În anul 2023, operatorii din Call Center au preluat peste 4400 de apeluri. Call Center-ul dedicat admiterii la UAIC este organizat în cadrul proiectului FDI – „Acces spre succes în educația universitară (AccEd)”.

Și despre admitere

Pentru admiterea 2024 la UAIC sunt disponibile 13.010 locuri, cu 170 mai multe decât anul trecut, dintre care 8.162 de locuri la studii universitare de licență (cu 195 mai multe decât anul trecut), 4.565 de locuri la studii universitare de master și 283 de locuri la studii universitare de doctorat.

Absolvenții de liceu au la dispoziție 4.150 de locuri la buget și 4.012 locuri cu taxă. Dintre locurile la buget, 101 locuri sunt alocate pentru absolvenți de licee din mediul rural, 30 pentru etnici romi, 25 pentru candidați proveniți din sistemul de protecție socială și 16 pentru candidați cu cerințe educaționale speciale/dizabilități. 

Pentru admiterea la studii universitare de master sunt scoase la concurs 2359 de locuri fără taxă și 2206 locuri cu taxă. Candidații la admiterea pentru studii doctorale au la dispoziție 150 de locuri fără taxă și 133 de locuri cu taxă, la cele 14 școli doctorale ale UAIC.

Înscrierile la studii de licență și master vor avea loc în perioada

Înscrierile la studii de licență și master vor avea loc în perioada 15-20 iulie 2024 și se vor face atât la sediul Universității, cât și online, pe platforma eadmitere.uaic.ro (https://eadmitere.uaic.ro/). Pe aceeași platformă se pot face și preînscrieri, până la data de 14 iulie 2024.

Preînscrierea oferă candidaților oportunitatea de a se familiariza din timp cu procesul de admitere și elimină necesitatea deplasării până la sediul UAIC pentru depunerea documentelor. Pentru studii doctorale, înscrierile vor avea loc în două sesiuni: 18-19 iulie și 9-13 septembrie 2024.

La admiterea 2024, candidații au la dispoziție 212 programe de studii, dintre care 89 la studii de licență și 123 la studii de master. Oferta de anul acesta cuprinde 2 specializări noi, la studii de master: Alimentație și Sport (Facultatea de Chimie) și Fizică aplicată în tehnologii smart și comunicații (Facultatea de Fizică). 

Este bine să știm

Dintre cele 15 facultăți ale UAIC, opt vor face admiterea pentru studii de licență exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de bacalaureat. La patru facultăți (Drept, Educație Fizică și Sport, Informatică și Teologie Ortodoxă) se vor susține probe scrise, a căror pondere variază între 40 și 60% din media de admitere, iar trei facultăți (Geografie și Geologie, Informatică și Matematică) vor lua în calcul și nota la diverse probe din cadrul examenului de bacalaureat.

În funcție de facultatea aleasă, candidații vor susține și probe eliminatorii de aptitudini (Psihologie și Științe ale Educației, Teologie Ortodoxă) sau probe sportive (Educație Fizică și Sport). Admiterea la studii de master se va face, la majoritatea facultăților UAIC, pe baza unei medii în care examenul de licență va conta în proporție de 60%, iar nota la prezentarea CV-ului și/sau a scrisorii de intenție sau interviul va avea o pondere de 40%. 

Și 30 de specializări în limbi străine

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași oferă 30 de specializări în limbi străine, 7 la studii de licență și 23 la studii de master. 

Candidații la admiterea 2024 au la dispoziție și 9 programe de studii la extensiile UAIC din Focșani și Botoșani. La extensia din Focșani, oferta de studii cuprinde șapte specializări (trei la studii de licență și patru la studii de master), în timp ce extensia din Botoșani oferă două specializări, ambele la studii de licență. 

Laureații olimpiadelor școlare și ai concursurilor naționale și internaționale au dreptul să fie admiși, pe locuri finanțate de la buget, fără susținerea concursului de admitere. Detalii sunt disponibile aici: https://admitere.uaic.ro/admitere-licenta/lista-olimpiadelor-scolare/

Iar oferta de admitere pentru românii de pretutindeni este …

Oferta de admitere pentru românii de pretutindeni cuprinde 1179 de locuri, cu 175 mai multe decât anul trecut, dintre care 699 de locuri pentru studiile universitare de licență (550 de locuri fără taxă și 149 de locuri cu taxă) și 480 de locuri pentru studiile universitare de master (259 de locuri fără taxă și 221 de locuri cu taxă). 

Cetățenii din Republica Moldova pot studia și la extensiile UAIC din Bălți și Chișinău, unde sunt disponibile șase programe la studii de licență și patru programe la studii de master. Înscrierile se fac la sediile extensiilor, respectiv Universitatea „Alecu Russo” din Bălți (str. Pușkin 28, bloc 4, Aula 408) și Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport din Chișinău, Facultatea de Kinetoterapie (str. Andrei Doga nr. 22), sau online pe platforma eadmitere.uaic.ro (https://eadmitere.uaic.ro/).

Mai multe informații despre admiterea la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași sunt publicate pe site-ul admitere.uaic.ro.

Text: PR UAIC

Foto: arhiva

spot_img

Articole asemănătoare

Eveniment: Salonul național de Arte Vizuale ,,Erotica” – Bârlad 2024

Eveniment: Salonul național de Arte Vizuale ,,Erotica” - Bârlad 2024. După o întrerupere de șapte ani, artistul și profesorul...

Nou: Colecția Muzeului Național Brukenthal va fi prezentată în Biblioteca Senatului din Roma

Nou: Colecția Muzeului Național Brukenthal va fi prezentată în Biblioteca Senatului din Roma. După ce în luna noiembrie volumul

Cum arată viața trăită în echilibru

Cum arată viața trăită în echilibru. Pentru a găsi răspunsul este nevoie de foarte multă muncă cu noi înșine, pentru că de aici pornește și tot aici se termină totul. 

Cum arată exponatul lunii PATINELE DE OS de la Muzeul Județean Teleorman

Cum arată exponatul lunii PATINELE DE OS de la Muzeul Județean Teleorman. Muzeul Județean Teleorman, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman