Campania UN DOCTOR PENTRU TINE: Zeci de medici vor acorda consultații gratuite în localitățile din R. Moldova

Date:

Share post:

Locuitorii de la sate vor beneficia de servicii medicale gratuite în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”. Zeci de medici se vor deplasa prin localitățile din Republica Moldova și vor oferi asistență medicală gratuită cetățenilor.

Această campanie răspunde solicitărilor din partea locuitorilor din zonele rurale de a îmbunătăți serviciile medicale. „Cunoaștem că în peste 280 de localități nu sunt medici de familie. Cunoaștem și care sunt  cauzele și vreau să vă asigur că Guvernul știe ce trebuie de făcut ca să soluționăm această problemă. Vrem să dezvoltăm economia și țara, ca să putem avea servicii și salarii decente”, a punctat premierul Pavel Filip.

Serviciile medicale oferite în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine” vor fi axate pe trei direcții:

  1. Consultații medicale gratuite oferite de medici de profil. Grupuri mixte de specialiști, inclusiv endocrinologi, oftalmologi, neurologi și cardiologi se vor deplasa prin localități și vor consulta populația.
  2. Examene stomatologice gratuite pentru copii. Echipe de medici stomatologi vor oferi consultații și asistența necesară pentru copiii de la sate. În primul rând, vor fi selectate localitățile unde nu există cabinete stomatologice.
  3. Examene radiologice gratuite. Două autospeciale dotate cu instalații radiologice vor merge prin localități și vor identifica cazurile de tuberculoză sau cancer la plămâni. În scurt timp, echipele radiologice vor fi suplinite pentru a efectua și examene de mamografie.
Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

spot_img

Articole asemănătoare

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră… Foto

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră... Unde anume, vom afla cititnd materialul care urmează.

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. FOTO

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. Unde? Când? La aceste întrebări răspundem azi în cele...

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României – micro-expoziție și recital extraordinar

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României - micro-expoziție și recital extraordinar. Azi, la Infoanunț.

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional Chișinău. Foto

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional ... Mai multe amănunte, azi, la Infoanunț.