Campania UN DOCTOR PENTRU TINE: Zeci de medici vor acorda consultații gratuite în localitățile din R. Moldova

Date:

Share post:

Locuitorii de la sate vor beneficia de servicii medicale gratuite în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”. Zeci de medici se vor deplasa prin localitățile din Republica Moldova și vor oferi asistență medicală gratuită cetățenilor.

Această campanie răspunde solicitărilor din partea locuitorilor din zonele rurale de a îmbunătăți serviciile medicale. „Cunoaștem că în peste 280 de localități nu sunt medici de familie. Cunoaștem și care sunt  cauzele și vreau să vă asigur că Guvernul știe ce trebuie de făcut ca să soluționăm această problemă. Vrem să dezvoltăm economia și țara, ca să putem avea servicii și salarii decente”, a punctat premierul Pavel Filip.

Serviciile medicale oferite în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine” vor fi axate pe trei direcții:

  1. Consultații medicale gratuite oferite de medici de profil. Grupuri mixte de specialiști, inclusiv endocrinologi, oftalmologi, neurologi și cardiologi se vor deplasa prin localități și vor consulta populația.
  2. Examene stomatologice gratuite pentru copii. Echipe de medici stomatologi vor oferi consultații și asistența necesară pentru copiii de la sate. În primul rând, vor fi selectate localitățile unde nu există cabinete stomatologice.
  3. Examene radiologice gratuite. Două autospeciale dotate cu instalații radiologice vor merge prin localități și vor identifica cazurile de tuberculoză sau cancer la plămâni. În scurt timp, echipele radiologice vor fi suplinite pentru a efectua și examene de mamografie.
Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.