luni, octombrie 2, 2023
16.2 C
București
spot_img

Când gândul este îndreptat spre un obicei, acolo merge și toată energia noastră

Astăzi vom vorbi despre ecuația CAUZĂ-EFECT. Cei care doresc să slăbească, cu cât mai mult se gândesc la cum să nu mănânce, cu atât se îngrașă mai tare. Și cu fumatul se întâmplă la fel. Dacă gândul este îndreptat spre un obicei, acolo merge și toată energia noastră.

Nu turna gaz pe foc”, spune o veche zicală. Despre aceasta vorbește și Richard Carlson în cartea ”Poți fii fericit orice s-ar întâmpla”: ”dacă obiceiurile sunt focul în cazul tău, atunci gândirea este gazul. Cu cât torni mai mult gaz pe foc, cu atât mai tare se întețește”.

În interiorul nostru, o situație imaginară capătă viață și crește. Când ni se întâmplă să vedem adevărul, poate fi prea târziu. Iluzia. De multe ori suntem victimele propriilor iluziii, închipuri și desigur, amăgiri.

O întrebare interesantă: ”este un război în mintea mea?” Cele mai multe certuri au loc în mintea noastră, fie înainte, fie după evenimentul propriu-zis. Foarte multe gânduri ne trec prin cap, zilnic. Unele cu viteza luminii. Abia pleacă unele și vin altele.

Atunci când vom înțelege că totul depinde de noi, va fi minunat. Dacă vizualizăm fiecare pas pe care în facem în viața de zi cu zi, prin imagini pozitive, optimiste și pline de lumină, așa va fi.

Viitorul este exact așa cum ne imaginăm noi. Suntem creatorii propriei lumi și ne putem desena viața exact așa cum vrem să o trăim.

Fragment din cartea Ecuația vieții. Calea spre fericire

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole