joi, decembrie 8, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATECare sunt așteptările antreprenorilor din Europa pentru anul 2021 ?

Care sunt așteptările antreprenorilor din Europa pentru anul 2021 ?

EUROCHAMBRES (Asociația Camerelor de Comerț și Industrie Europene) a făcut publice rezultatele Studiului  Economic EES 2021.

Lucrarea constituie un studiu calitativ privind așteptările mediului de afaceri cu privire la anul 2021, bazat pe răspunsurile a peste 58.000 de antreprenori din 29 de țări europene, inclusiv România, după cum se arată într-un comunicat informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Studiul anual Eurochambres urmărește să surprindă evoluția mediului de afaceri, evoluția vânzărilor pe piața internă, exporturile, locurile de muncă, încrederea în afaceri și investițiile – în acest an, puse în contextul pandemiei de coronavirus.

Rezultatele semnalează că întreprinderile europene sunt, în general, mai puțin optimiste cu privire la 2021 în ceea ce privește lucrătorii calificați, costurile forței de muncă și condițiile de muncă, prin comparație cu așteptările exprimate în toamna anului precedent cu privire la 2020.

EES 2021 confirmă amploarea impactului COVID-19 asupra afacerilor din Europa, cu o previziune a unui an 2021 foarte dificil. Constatările sondajului întăresc apelul camerelor de comerț și industrie de a se interveni cu măsuri de sprijinire a lichidității financiare și a pentru consolida accesul pe piață, subliniind totodată necesitatea unei abordări pro-business a agendei politice UE pe termen lung.

Președintele EUROCHAMBRES, Christoph Leitl, a declarat la anunțarea rezultatelor EES 2021: „Decidenții politici sunt îndreptățiți să înceapă planificarea redresării economice, dar trebuie să fie atenți să nu piardă din vedere situația critică pe termen scurt în care se află multe firme din Europa”.

Rezultatele EES2021 subliniază nevoia critică de sprijin pentru investiții, drept pentru care EUROCHAMBRES solicită instituțiilor să ajungă la un acord rapid cu privire la pachetul de recuperare de 1,85 trilioane euro, ceea poate contribui la o abordare pro-business în ceea ce privește tranziția Europei către o economie verde și către o economie digitală.

Rezultatele Studiului Economic Eurochambres 2021 pot fi consultate online pe site-ul Camerei de Comerț, www.cciasi.ro, disponibile atât în limba română, cât și în limba engleză.

Text și foto: Camera de Comerț și Industrie Iași

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE