sâmbătă, noiembrie 26, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATECare sunt cele două proiecte pentru care Buzăul alocă bani Chișinăului

Care sunt cele două proiecte pentru care Buzăul alocă bani Chișinăului

Pentru finanțarea proiectului de investiție „Amenajarea și modernizarea Parcului Catedralei” urmează să fie alocați în total 350 de mii de euro, din diferite surse.

50 de mii de euro sunt prevăzuți pentru cofinanțarea proiectului de investiții „Reparația capitală a pasajului pietonal subteran din bd. Dacia, intersecție cu bd. Traian și bd. Decebal” în sectorul Botanica din Chișinău.

Imagine din proiectul pentru amenajarea parcului Catedralei

O parte din banii pentru modernizarea parcului vin de la Buzău, din România. Pretorul sectorului Buiucani, Vasile Moroi, a precizat că din donația Consiliului județean Buzău vor fi executate lucrări de reabilitare a iluminatului stradal și de instalare a sistemului de irigare din Parcul Catedralei.

Imagine de proiect

„Autoritatea Publică Locală Chișinău adresează mulțumiri Consiliului județean Buzău pentru gestul oferit în vederea modernizării capitalei, dar și României în general pentru susținere și implicare”, se menționează în comunicatul Primăriei.

Proiect, propunere

Donația a fost oferită ca urmare a Acordului de cooperare între județul Buzău din România și municipiul Chișinău din Republica Moldova, aprobat de Consiliul municipal Chișinău în iulie 2021.

Autorii Save Chișinău / A. O. Salvați Chișinăul menționează că „ambele parcuri sunt monumente de arhitectură incluse în Registrul Național al Monumentelor. Soluțiile pentru astfel de obiecte trebuie să fie elaborate în baza studiilor de fundamentare. Studii nu au fost făcute.”

Consiliul municipal Chișinău la ultima sa ședință a anunțat că a acceptat donația orașului Buzău.

Text: Elena Ștefan

Foto: Facebook

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE