marți, februarie 7, 2023
-0.1 C
București
spot_img

Ce înseamnă „Săptămâna prevenirii traficului de persoane”

Săptămâna 17 octombrie– 21 octombrie a.c. este perioada de desfăşurare a evenimentului naţional sub titlul „Săptămâna prevenirii traficului de persoane”.

„Săptămâna prevenirii traficului de persoane” implică organizarea unor evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie.

Evenimentul vizează promovarea Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 Octombrie, precum şi informarea şi constientizarea publicului cu privire la riscurile şi implicaţiile asociate traficului de persoane.

În egală măsură, iniţiativa îşi propune să  abordeze ambele dimensiuni ale traficului, respectiv cererea şi oferta care favorizează existenţa acestui fenomen.

Activițăți comune cu instituții ale statului

Inspectoratul de Poliție Județean Bacău prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranță Școlară împreună cu Centrul Regional împotriva traficului de Persoane Bacău, Agenția Națională Antidrog – CPECA Bacău și Europe Direct Bacău, v-a desfășura, în sistem integrat, activități cu această temă, în instituții de învățământ de pe raza județului Bacău.

Prin urmare, în această săptămână, polițiștii și specialiștii Centrul Regional împotriva traficului de Persoane Bacău, alături de partenerii lor, vor sta de vorbă cu elevii Liceului Tehnologic ,,Jacques M. Elias” Sascut, Școlii Generale Orbeni, Școalii Generale ,,Grigore Tăbăcaru” Hemeiuși și Colegiului Tehnic ,,Anghel Saligny” din municipiul Bacău.

Istorie. Semnificație

Această zi a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată şi pentru a influenţa în mod pozitiv deciziile şi acţiunile guvernelor, autorităţilor locale şi celorlalte instituţii publice cu privire la sclavia modernă.

Rolul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei şi de a stimula comunicarea şi interacţiunea între organizaţiile care activează în acest domeniu, se arată în comunicatul trasnmis de Irina Oana Năforniţă, comisar de poliţie Bacău.

Sancționat contravențional pentru transport ilegal de persoane

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii băcăuani au depistat, în trafic, pe strada Bulevardul Unirii, din localitate, un bărbat de 62 de ani, din municipiul Bacău, în timp ce transporta, contra cost, patru persoane, pe ruta comuna Damienești – municipiul Bacău, fără a deține documente legale de efectuare de transport public de persoane.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional de polițiști cu amendă în valoare de 1.000 de lei. Totodată, a fost dispusă măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, în vederea suspendării pentru o perioadă de 6 luni, potrivit comunicatului trimis spre difuzare redacției Info Anunț de către PR-ul Inspectoratului de Poliție Bacău.

Editor: Elena Ștefan

Foto: pixabay

 

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole