Ce vor românii de Crăciun?

Date:

Share post:

Luna decembrie 2021, IZIdata realizează un studiu Omnibus pentru a afla detalii despre români pentru perioada cadourilor de Crăciun. Studiul este realizat pe o populație digitalizată, reprezentativă la nivel național.

Sănătatea, cei dragi alături, liniștea și normalitatea sunt principalele dorințe ale românilor din acest an, se arată într-un comunicat media emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

73% din respondenți doresc sănătate, urmând 55% cei care îi doresc pe cei dragi alături, iar liniștea e atinsă de 49%. În același top regăsim iubirea cu 35%, iar pe ultimul loc succesul, cu 18%. Astfel, observăm că românii oferă mai multă atenție spiritualității și normalității, fiind axați în mod special pe familie și cei apropiați.

Aceștia sunt foarte siguri ce își doresc, când vine vorba de lucruri materiale, încercând să înlocuiască obiecte vechi sau să-și planifice o escapadă de la job. Practic, avem 29% de români care își doresc electrocasnice, urmați de 28% care vânează o vacanță, iar 25% din respondenți se gândesc la înlocuirea telefonului. Cei din urmă se orientează spre ideea de a aduce un nou vibe în garderobă, unde avem 22%  care au declarat că își doresc haine noi și 17% încălțăminte.

Având în vedere contextul pandemic, românii sunt în acest an mai echilibrați la bugetul alocat cadourilor de Crăciun. Astfel, majoritatea românilor atribuie doar 100 de lei, respectiv 31% din cei care au răspuns , fiind urmați de 27% din români care alocă între 201 și 500 lei. Într timp, 24% sunt dispuși să contribue cu 100-200 lei, iar ultima categorie este reprezentată de cei care oferă peste 500 de lei pentru cadouri, respectiv 18% din respondenți.

Studiu Omnibus IZIdata, realizat în luna decembrie 2021 pe o populație digitalizată 15+ reprezentativă la nivel național, metodologie online (chestionare autoadministrate). 

Text: PR IZI data

spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.