Cea de-a doua ediţie a Youth Elite: Cei mai buni liceeni din România și Republica Moldova sunt prezenți la eveniment

Date:

Share post:

Universitatea de Vest Timişoara (UVT) găzduiește cea de-a doua ediţii a Youth Elite, eveniment la care participă liceenii de elită, de clasa a XII-a, din România şi Republica Moldova.

Tinerii elevi olimpici participanţi în acest proiect sunt cei mai buni dintre cei buni. Au nevoie de sprijinul nostru şi de al partenerilor noştri din mediul socio-economic pentru a se dezvolta la potenţial maxim şi pentru a valorifica tot ceea ce au învăţat până în prezent. Atât orientarea în carieră, prin intermediul platformei YTM.ro, cât şi interacţiunea cu viitorii angajatori din Timişoara pot reduce semnificativ riscul ca elevii foarte buni din România să îşi rateze viitorul, pentru că nu au ales meseria potrivită“, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea, cu prilejul lansării Youth Elite.

În proiect sunt cuprinşi 60 de elevi olimpici sau cu rezultate remarcabile, iar ediţia din acest an a Youth Elite a reuşit să crească substanţial, atât ca număr de elevi participanţi, cât şi ca activităţi şi parteneri, numărul acestora ajungând la 15 companii implicate.

Pe parcursul celor nouă zile ale proiectului, elevii au un program complex, vor face cunoştinţă cu Timişoara, se vor bucura de activităţi practice cu impact social, vor cunoaşte companii multinaţionale de renume, vor afla ce cariere li s-ar potrivi prin programe de orientare în carieră şi discuţii libere cu reprezentanţi din domeniile real, uman, arte, medicină sau economic.

La finalul acestei experienţe, elevii vor avea ocazia să-şi lase amprenta asupra oraşului, vor realiza mai multe proiecte cu impact pentru comunitate, după care vor putea participa la o licitaţie, unde îşi vor promova ideea.

Autor:Sofia Filip
Foto:Universitatea de Vest Timişoara

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.