Cea de-a doua ediţie a Youth Elite: Cei mai buni liceeni din România și Republica Moldova sunt prezenți la eveniment

Date:

Share post:

Universitatea de Vest Timişoara (UVT) găzduiește cea de-a doua ediţii a Youth Elite, eveniment la care participă liceenii de elită, de clasa a XII-a, din România şi Republica Moldova.

Tinerii elevi olimpici participanţi în acest proiect sunt cei mai buni dintre cei buni. Au nevoie de sprijinul nostru şi de al partenerilor noştri din mediul socio-economic pentru a se dezvolta la potenţial maxim şi pentru a valorifica tot ceea ce au învăţat până în prezent. Atât orientarea în carieră, prin intermediul platformei YTM.ro, cât şi interacţiunea cu viitorii angajatori din Timişoara pot reduce semnificativ riscul ca elevii foarte buni din România să îşi rateze viitorul, pentru că nu au ales meseria potrivită“, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea, cu prilejul lansării Youth Elite.

În proiect sunt cuprinşi 60 de elevi olimpici sau cu rezultate remarcabile, iar ediţia din acest an a Youth Elite a reuşit să crească substanţial, atât ca număr de elevi participanţi, cât şi ca activităţi şi parteneri, numărul acestora ajungând la 15 companii implicate.

Pe parcursul celor nouă zile ale proiectului, elevii au un program complex, vor face cunoştinţă cu Timişoara, se vor bucura de activităţi practice cu impact social, vor cunoaşte companii multinaţionale de renume, vor afla ce cariere li s-ar potrivi prin programe de orientare în carieră şi discuţii libere cu reprezentanţi din domeniile real, uman, arte, medicină sau economic.

La finalul acestei experienţe, elevii vor avea ocazia să-şi lase amprenta asupra oraşului, vor realiza mai multe proiecte cu impact pentru comunitate, după care vor putea participa la o licitaţie, unde îşi vor promova ideea.

Autor:Sofia Filip
Foto:Universitatea de Vest Timişoara

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.