joi, septembrie 29, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATECererea către Cer

Cererea către Cer

Rugăciunile prin care cerem ceva sunt, din păcate, din ce în ce mai multe. În imensa lui bunătate, Dumnezeu le primește pe toate, doar că, la final, se va face voia Sa. Pentru că, în cele din urmă, fiecare cerere pentru Tatăl nostru se rezumă la o singură mică și concisă propoziție: ”Facă-se Voia Ta”.

Dumnezeu ne știe trebuințele, mai bine decât le știm noi înșine. Și, în plus, El știe și consecințele cererilor noastre, ce s-ar întâmpla dacă primim ceea ce ne dorim, dacă ar fi spre binele nostru sau nu. Atunci când apar piedici, blocaje, obstacole simple sau bariere definitive, în cererea noastră către Cer, trebuie să fim convinși că îndeplinirea dorinței ar fi fost în detrimentul și nicidecum spre binele nostru.

Iisus a spus – ”Cere și ți se va da”. Dar aceasta nu înseamnă că putem cere orice dorim și orice ni se va da.

Este bine să cerem lucruri esențiale pentru nevoile noastre spirituale și fizice, dar, mai ales, daruri și virtuți duhovnicești.

Să cerem smerenie, răbdare, putere de rugăciune și de fapte bune, o mai mare ințelegere și desigur iubire pentru aproapele nostru, fără a judeca sau a ne gândi la caracterul acestuia.

Pentru a scăpa de păcatul egoismului, cererile din rugăciunile noastre ar fi bine să se refere și la ceilalți, familie, prieteni, colegi și chiar necunoscuți.

Și da, Cerul ne aude rugăciunile, doar că le îndeplinește pe cele care duc la desăvârșirea noastră pământeană.

Text: Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: Maximilian Cotea

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE