sâmbătă, septembrie 23, 2023
21.8 C
București
spot_img

Chișinău: Va fi deschis Muzeul național de istorie a evreilor

Un Muzeu național de istorie a evreilor va fi deschis la Chișinău, iar legislația națională privind combaterea antisemitismului, intoleranței și xenofobiei va fi perfecționată. Asupra acestor lucruri au convenit prim-ministrul Pavel Filip și Ronald Lauder, președintele Congresului Mondial Evreiesc (WJC).

Discuţiile au vizat, de asemenea, politicile sociale privind protecţia victimelor Holocaustului, actualizarea programului educaţional din Republica Moldova la subiectul respectiv, precum şi cooperarea internaţională pe acest segment.

Părțile au menționat importanța consolidării colaborării dintre Republica Moldova,  SUA și Israel, inclusiv în cadrul Alianţei Internaţionale pentru Memoria victimelor Holocaustului. În acest sens, au fost evidențiate mai multe acțiuni care urmează a fi întreprinse de autoritățile de la Chișinău pentru conservarea patrimoniului evreiesc pe teritoriul țării noastre.

La rândul său, Ronald Lauder a exprimat recunoștință Guvernului Republicii Moldova pentru atitudinea bună față de evrei. Oficialii au vorbit și despre programele Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului realizate pe plan internaţional şi posibilitatea de implementare a acestora pe teritoriul Republicii Moldova.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole