sâmbătă, ianuarie 28, 2023
0.3 C
București
spot_img

Cine a călătorit în România în sezonul festivalurilor?

În vreme ce vara se transformă ușor în toamnă, sezonul festivalurilor ajunge la final. Anul acesta, oameni din întreaga lume au călătorit în România folosind Kiwi.com pentru a vedea mari artiști pe scenele celor mai importante 3 festivaluri din țară: Electric Castle, Untold și Summer Well Festival.

Motivele pentru care străinii decid să viziteze România din țările vecine sunt evidente, însă surpriza vine din partea turiștilor din țări mai îndepărtate. Conform datelor furnizate de Kiwi.com, persoanele din Israel, Regatul Unit, Franța, Italia și Germania sunt principalele 5 naționalități ce au vizitat Clujul și Bucureștiul pentru a lua parte la aceste evenimente.

Topul țărilor este constant de la an la an, pentru toate cele 3 festivaluri, dar anul acesta Clujul a fost vizitat și de persoane din SUA.

Creșterea numărului de rezervări era de așteptat, având în vedere anulările și amânările festivalurilor, cauzate de pandemie în ultimii 2 ani. Anul acesta, numărul de rezervări de pe Kiwi.com, pe durata festivalurilor din vară, a crescut în medie cu 34,3%, calculând diferențele dintre săptămânile în care s-a călătorit cel mai mult de la un an la altul.

În 2021 și 2022, Electric Castle a fost preferința de top a turiștilor veniți din Israel, în vreme ce Untold a fost cel mai vizitat de către francezi în 2021 și israelieni în 2022. Summer Well Festival a fost, de asemenea, o preferință a israelienilor atât în 2021, cât și în 2022.

Anul acesta în timpul Electric Castle, 41% dintre vizitatori au stat în Cluj pentru 3 zile sau mai puțin, în timp ce 23% au preferat să rămână la destinație între 4 și 6 zile. Pe durata Untold, 32% dintre persoane au ales să stea în oraș pentru până la 3 zile, în vreme ce 28% au ales să rămână până la 6 zile, iar în București, procentele au fost chiar mai mici: 24% din călători au ales să stea pentru 3 zile sau mai puțin la destinație, și tot 24% au ales să stea între 4 și 6 zile.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Electric Castle Facebook

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole