joi, martie 30, 2023
11.9 C
București
spot_img

Clinica Smart Nutrition lansează serviciul de consultanță nutrițională online prin videoconferință

În contextul epidemiologic actual, pentru a evita expunerea la riscul de contaminare cu noul coronavirus și a încuraja respectarea măsurilor luate de autorități, clinica Smart Nutrition lansează serviciul de consultanță nutrițională online prin videoconferință. Acest serviciu oferă pacienților actuali și potențiali posibilitatea de a beneficia, de acasă, de sfaturi avizate pentru o alimentație echilibrată în această perioadă, oferite de specialiștii clinicii. 

Pacienții pot opta între patru tipuri de servicii concepute pentru a răspunde nevoilor individuale diferite: consultații de nutriție, destinate persoanelor care au întrebări specifice legate de alimentație pentru medicul nutriționist, pachete de controlul greutății, adresate pacienților care doresc o strategie pentru menținerea siluetei, dar și pentru alcătuirea unui meniu echilibrat pentru ei și familie, pachete de scădere în greutate, destinate celor care vor să folosească perioada de izolare pentru a-și îndeplini obiectivele de pierdere a kilogramelor în plus, dar și ședințe de psihoterapie pentru depășirea momentelor de anxietate.

În funcție de pachetul ales, în cadrul ședințelor video, medicii clinicii vor analiza jurnalul nutrițional al pacientului, îl vor învăța cum să pregătească o masă echilibrată, atât pentru el, cât și pentru întreaga familie, vor oferi idei de retețe pentru meniul săptămânal, ținând cont de preferințele membrilor familiei, de nevoile nutriționale individuale și de alimentele disponibile. De asemenea, vor alcătui împreună cu pacientul lista de cumpărături în scenariul cumpărăturilor săptămânale, astfel încât acesta să aibă la îndemână alimentele necesare pregătirii unui meniu sănătos. Pe lângă consultanța nutrițională, pacienții pot beneficia și de suport psihologic acordat de specialistul clinicii, în cadrul ședintelor video de psihoterapie.

“Este foarte important pentru sănătatea tuturor să acordăm atenție modului în care ne alimentăm în această perioadă, pentru a ne asigura în continuare micro și macronutrienții necesari bunei funcționări a organismului. Fie că obiectivul pacienților este să își controleze kilogramele, fie că vor facă ceva pentru ei și să iasă din perioada de carantină cu o siluetă mai suplă, medicii noștri îi pot ajuta cu alcătuirea unei diete personalizate. În lipsa unor reglementări privind actele medicale la distanță, serviciul online nu a fost disponibil până acum. În acest sens, pentru a putea veni în întâmpinarea nevoilor pacienților cu cazuri mai dificile, solicităm sprijinul autorităților prin crearea unui cadru legislativ pentru un sistem național de consultanță medicală online”, a declarat Andreea Vasile, directorul clinicii Smart Nutrition.

Consultanța nutrițională la distanță este realizată de medicii specialiști din cadrul clinicii Smart Nutrition, cu o experiență bogată în nutriție, titluri de doctor în medicină și certificări ale Federației Mondiale de Obezitate. Ședințele video au o durată medie de 20 de minute, exceptând o ședință de 60 de minute în cadrul pachetului de pierdere în greutate. Ședința presupune o discuție cu medicul specialist pentru realizarea anamnezei, întrebări și nelămuri pe care pacientul i le poate adresa medicului și recomandări din partea specialistului. Toți pacienții care apelează la ședințe online beneficiază de determinarea compoziției corporale cu analizatorul cu bioimpedanță, la sediul clinicii, gratuit, după ridicarea restricțiilor de circulație.

Pentru a putea accesa serviciul de consultanță nutrițională online, pacientul se poate programa telefonic sau completând formularul de programare disponibil pe site-ul clinicii: https://clinicasmartnutrition.ro/consultatii-online/

Foto: Smart Nutrition

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole