Compania de Transport Public preia zilnic călători care sosesc în Iași, la Gara Socola

Date:

Share post:

Municipalitatea ieșeană sprijină refugiații de război din Ucraina și ajutându-i să tranziteze orașul spre alte destinații.
Compania de Transport Public SA preia zilnic călători care sosesc în Iași, la Gara Socola, cu trenul de la Chișinău și îi transportă la Gara Iași sau la Aeroportul Internațional Iași.
Echipele Poliției Locale Iași asigură ordinea publică la locurile de îmbarcare și debarcare.
Numărul călătorilor ucraineni care ajung în Iași cu trenul Chișinău – Iași a crescut semnificativ în ultimele zile.
Astăzi (03.03.2022 n.r.), din circa 190 de călători, peste 100 erau din Ucraina, în jur de 40 din România și 20 din Republica Moldova, mai puțini fiind din Rusia, Statele Unite, Irlanda, Germania, Franța, Marea Britanie, Georgia etc.
De asemenea, Compania de Transport Public SA a oferit astăzi sprijin Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași și celorlalte instituții ale statului pentru preluarea de la Gara Cristești Jijia a unui grup mare, de peste 1.000 de cetățeni azeri, care au părăsit Ucraina și tranzitează România în drum spre Azerbaidjan.
Text: Primăria Municipiului Iași
Foto: Facebook
spot_img

Articole asemănătoare

Invitație la vizionarea unui nou film KineDok powered by One World Romania

Invitație. Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a 9-a.

Maia Sandu, de Ziua României… Video

Maia Sandu, de Ziua României: „Drumul nostru este comun - locul nostru este împreună în Uniunea Europeană”. 

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.