Concurs pentru elaborarea și realizarea conceptului de prezentare a Republicii Moldova la Expoziţia Mondială 2020 din oraşul Dubai

Date:

Share post:

Centrul Internațional de Expoziții ”Moldexpo” invită toate persoanele creative să participe fie individual, fie reuniți în grupuri creative la concursul pentru selectarea celui mai interesant și original concept al prezentării Republicii Moldova la expoziția mondială „EXPO 2020 DUBAI”. Republica Moldova va participa pentru a patra oară la un asemenea eveniment, prima dată prezentându-se la World Expo–2000 Hanover, Germania, apoi în Expo 2010 Shanghai, Republica Populară Chineză și în 2015 la Milano, Italia.

Scopul concursului

Asigurarea, prin confruntare profesională, a unei înalte calităţi a participării Republicii Moldova la acest for internaţional, selectarea celei mai originale și relevante idei de prezentare a Republicii Moldova la Expoziţia Mondială din 2020, Dubai, implicarea publicului în elaborarea conceptului de participare. Concursul își propune să susțină profesionalismul, inovarea, concurența și transparența în vederea găsirii celei mai bune idei de prezentare a țării la Expo 2020.

Câștigătorul concursului va fi selectat conform principiilor: oferta va conține cele mai originale idei, va corespunde cerințelor Caietului de sarcini și, nu în ultimul rând, va fi luată în considerație componenta cost de realizare.

Oferta trebuie să conțină:

 • prezentarea clară a conceptului expoziției,
 • descrierea în detaliu a exponatelor și instalațiilor din cadrul pavilionului, precum și impactul acestora în prezentarea imaginii de țară,
 • utilizarea mijloacelor și aplicațiilor tehnologice moderne, cu descrierea acestora,
 • conceptele materialelor videografice prezentate,
 • elemente de atracție pentru vizitatori, care au menirea să capteze atenția, să provoace interes pentru vizitare, elemente care vor face vizita memorabilă,
 • propuneri de amenajare, cu delimitarea clară și descrierea fiecărei zone,
 • specificațiile materialelor utilizate – materialele folosite trebuie să fie ecologice, corespunzătoare principiului dezvoltare durabilă,
 • produsele distribuite și comercializate,
 • propuneri pentru programul de activități (business (B2B, mese rotunde, forumuri, etc.), cultural, turistic) din cadrul pavilionului pe parcursul expoziției,
 • propuneri pentru vestimentația personalului expoziției,
 • devizul de cheltuieli detaliat și argumentat pentru realizarea conceptului propus. Lista potențialilor furnizori.

Valoarea contractului

Valoarea contractului pentru elaborarea conceptului de prezentare a țării la Expo 2020 Dubai este de până la 50000 lei (fără TVA) și poate reveni unui singur ofertant sau mai multor ofertanți, ale căror idei au fost considerate eligibile și corespund tematicii expoziției.

În cazul în care Comisia de concurs selectează idei din oferte diferite, mijloacele bănești vor fi distribuite de Comisia de concurs conform numărului de puncte acumulate și ponderii ideii în valoarea totală a conceptului de participare.

Câștigătorul/rii concursului va/vor fi menționați în rapoartele și articolele publicate în calitate de autor/i a conceptului de prezentare a Republicii Moldova la Expoziția Mondială ”Expo 2020 Dubai”.

Câștigătorul/rii concursului va/vor coordona și va/vor monitoriza realizarea acestuia pe parcursul întregii perioade de pregătire și va/vor ceda drepturile de proprietate intelectuală Organizatorului concursului.

Înscrierea la Concurs

Înscrierea la Concurs se va realiza prin depunerea cererii de participare: http://www.moldovaexpo2020dubai.moldexpo.md/ 

Participantul la concurs nu achită taxa de participare la concurs, eliberarea Caietului de sarcini este gratuită.

Foto: MOLDEXPO, Pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră… Foto

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră... Unde anume, vom afla cititnd materialul care urmează.

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. FOTO

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. Unde? Când? La aceste întrebări răspundem azi în cele...

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României – micro-expoziție și recital extraordinar

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României - micro-expoziție și recital extraordinar. Azi, la Infoanunț.

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional Chișinău. Foto

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional ... Mai multe amănunte, azi, la Infoanunț.