Conferința „Colecționarul sec. XX – Dr. Marcel Vainfeld”, la Bârlad

Date:

Share post:

Consiliul Județean Vaslui și Muzeul „Vasile Pârvan”, Bârlad vă invită sâmbătă, 12 februarie 2022, ora 11:00, la Conferința „Colecționarul sec. XX – Dr. Marcel Vainfeld”.

 În anul 1981, Muzeul bârlădean și-a îmbogățit considerabil valoarea patrimoniului cultural ca urmare a încheierii unui act de donație între Statul Român, prin Muzeul „Vasile Pârvan”, și dr. Marcel I. Vainfeld, datat 9.03.1981, lista anexă cuprinzând 57 de obiecte de artă orientală, compusă din piese de porțelan, bronz, mic mobilier, miniaturi, etc, donație care este completată în anul 1982, cu încă 12 obiecte din aceeași categorie.

 

 

Colecția este expusă în permanență în una din sălile Muzeului din cadrul Secției de Artă,  care redă în mod excepțional universul artelor din Orient, se arată într-un anunț informatov emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

 

Obiectele de mobilier sunt realizate în tehnici de lucru specifice lumii orientale, astfel, întâlnim tehnica traforului, lemn traforat, pictat cu lac negru, peste care este aplicat ulterior sidef, și tehnica patinării fildeșului,  o tehnică specifică Japoniei.

Piesele de mobilier sunt completate în mod armonios de obiectele de uz casnic, din ceramică, porțelan, sau diferite metale care redau fastuosul ritual al servirii ceaiului sau aranjamentul florilor, o artă tradițională japoneză numită ikebana.

În cadrul evenimentului va fi lansat și un catalog de artă, ce conține întreaga „Colecție de artă orientală și extrem orientală a dr. Marcel Vainfeld”.

Prezintă: Prof. univ. dr. Petru Bejan

Poet: Mihai Sultana Vicol

Evenimentul va avea loc la sediul central al muzeului, în sala Vasile Palade, din str. Vasile Pârvan nr.1, Bârlad. Accesul publicului la conferință este gratuit, cu respectarea normelor de distanțare socială impuse de Guvernul României, din cauza pandemiei.

Organizator: muzeograf Gabriela ALBU

Text și foto: MUZEUL „VASILE PÂRVAN” BÂRLAD

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.