luni, octombrie 2, 2023
16.2 C
București
spot_img

Continuă proiectul ANAF în universitățile din România

În această săptămână, Academia de Studii Economice, Școala Naţională de Studii Politice și Administrative și Universitatea ”Transilvania” Brașov vor fi gazdele proiectului ANAF de creștere a gradului de conformare fiscală. Vor fi furnizate studenților informații menite să sprijine integrarea optimă a acestora pe piața muncii și a antreprenoriatului, precum și creșterea civismului fiscal.

Seria de prezentări va continua, până în luna decembrie, la Universitatea din Craiova, Universitatea ”Babeș Bolyai” – Cluj Napoca și Universitatea ”Aurel Vlaicu” – Arad.

Reamintim că proiectul ANAF a debutat cu succes săptămâna trecută la Universitatea ”Dunărea de Jos” – Galați, Universitatea ”Vasile Alecsandri” – Bacău și Universitatea ”1 Decembrie” – Alba Iulia, iar aprecierile studenților și ale profesorilor care au participat ne-au determinat să-l continuăm cu încredere și să-l derulăm și în anii viitori.

Unul dintre obiectivele imediate ale ANAF este acela de a promova o cultură în care conformarea fiscală voluntară să fie percepută drept o atitudine corectă, în care plata taxelor este atât o obligație legală, cât și un act de responsabilitate socială. ANAF își concentrează toate eforturile pentru creșterea gradului de conformare, iar studiile efectuate arată că, pe termen lung, pentru îndeplinirea acestui deziderat, este necesară o educație fiscală timpurie și continuă.

Astfel, suntem convinși că implicarea comună ANAF – instituții de învățământ superior va conduce la creșterea conformării fiscale, implicit a civismului fiscal din România, se arată în comunicatul emis de Serviciul comunicare, relații publice și mass media ANAF.

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole